Kızlarını öldüren cani babaya hapis cezası tebliğ edilmedi

Maltepe’de 2 kızını öldürdükten sonra intihar eden Ali Yardım hakkında zorlama hapis kararının bulunduğu fakat kararın Yardım’a tebliğ edilmediği ortaya çıktı.

07 Ocak 2018 Pazar 13:42
Kızlarını öldüren cani babaya hapis cezası tebliğ edilmedi

İstanbul Maltepe'de kızları Elif Mina (4) ile Miray Hira'yı (2) öldürdükten sonra intihar eden Ali Yardım ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Buna göre hakkında verilen zorlama hapis cezası Yardım'a tebliğ edilmedi ve cinayetten önce cezaevine girmedi. Türkiye'yi sarsna olayla ilgili Başbakan Yıldırım inceleme talimatı verdi.

KORUYUCU TEDBİR KARARI VERİLDİ

3 Eylül 2017'de anne Dilek Yardım, eşi Ali Yardım'ın kendisine “Sen ya benimsin ya da kara toprağın. Seni de vururum kendimi de yaşatmam” dediğini söyleyerek koruyucu tedbir talebinde bulundu.

Talep üzerine Anadolu 17'inci Aile Mahkemesi 3 ay süre ile Dilek Yardım lehine koruma kararı verdi. Karar 19 Eylül'de koca Yardım'a bildirildi fakat Yardım tedbir kararına uymadı ve Dilek Yardım'ın evine giderek boğazına bıçak dayadı. Anne Yardım ikinci kez tehdit edildiğini öne sürerek mahkemeye başvurdu.

Bu sefer aynı aile mahkemesi şüpheli hakkında 7 günlük zorlama hapis cezası verdi. Hapis cezasına rağmen tedbir kararı, Ali Yardım tarafından üçüncü kez delindi. Olayın vahametinin daha da artması üzerine bu kez 17'inci Aile Mahkemesi, Ali Yardım için 22 günlük zorlama hapis kararı çıkarttı fakat bu karar şüpheliye tebliğ edilmedi. Kararın tebliğ edilememesi üzerine ise baba cezaevine girmedi ve kızlarını katletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.