Kültür ve Turizm Bakanlığı, engelli bireyler için "Kitap Artı" mobil uygulaması başlattı

- İşitme ve görme engellilere yönelik uygulama, işaret dili öğrenmek isteyenlere de hizmet verecek şekilde tasarlandı

03 Aralık 2023 Pazar 11:40
Kültür ve Turizm Bakanlığı, engelli bireyler için

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde işitme ve görme engellilere yönelik "Kitap Artı" mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, işitme engelli çocuklar ve gençlerin dil, okuma ve çözümleme becerilerini geliştirmeyi ve kitap okuma alışkanlıklarının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan uygulama, işitme engellilerin küçük yaşlardan itibaren verimli bir şekilde okuma becerisi edinmelerini sağlayacak.

İşaret dili öğrenmek isteyenlere de hizmet verecek şekilde tasarlanan uygulamada sertifikalı uzman işaret dili çevirmenleri tarafından çevrilen video kitaplar yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Herkes İçin Kitap" sloganıyla hizmete sunduğu uygulamadaki seslendirilen kitaplardan görme engelliler de yararlanacak.

Video kitapların platformdaki sayısı zamanla artırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.