Makina Mühendisleri Odasından "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" mesajı

KAYSERİ (AA) - Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkının, en temel insani haklardan biri olduğunu belirtti.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yazılı...

04 Mayıs 2021 Salı 16:49
Makina Mühendisleri Odasından

KAYSERİ (AA) - Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkının, en temel insani haklardan biri olduğunu belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Varol, güvenle çalışmak ve sağlıklı kalmak için önceliğin iş sağlığı ve güvenliği olduğunun altını çizdi.

Her şeyin odağına insanı koyan bir anlayışın yaygınlaştığı ortamda iş kazalarının en aza indirileceğine inandıklarını aktaran Varol, şunları kaydetti:

"İş sağlığı ve güvenliği, emeği ile geçinen, yani çalışan insanları ilgilendiren bir kavramdır. Temel amacı ise çalışanlara sağlıklı çalışma ortamı hazırlamak, verimliliklerini artırmaktır. Ülkemizde yaşanan iş kazaları günümüzün en önemli sorunlarından biridir. Her şeyin odağına insanı koyan bir anlayış çerçevesinde hareket edildiği sürece bu kazaların büyük oranda azalacağını biliyoruz. İş yerindeki riskleri ortadan kaldırmak, üretim ve işletmenin güvenliğini sağlamak, iş ve işçi arasındaki en iyi uyumu sağlayabilmek için gerekli tedbirleri almalıyız. Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak önce insan, önce sağlık düşüncesi ile bulunduğumuz bu haftanın anlam ve önemine dikkat çekerek, bütün çalışanlarımıza sağlıklı ve güvenli çalışma hayatı diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.