Meram Bağları yeniden hayat buluyor

KONYA (AA) - Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettiği Bağ-ı Meram'ın yeniden hayat bulması adına başlattıkları "Meram Bağları Projesi"ni inceleyerek çalışmalar hakkında...

12 Eylül 2021 Pazar 15:42
Meram Bağları yeniden hayat buluyor

KONYA (AA) - Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettiği Bağ-ı Meram'ın yeniden hayat bulması adına başlattıkları "Meram Bağları Projesi"ni inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni Meram Caddesi ve Yaka Caddesi'nin kesişiminde yer alan 18 bin metrekarelik araziye, üzüm bağı ve meyve bahçesi kazandırılıyor. Projenin ilk etabı, üzüm bağları ve fidanların dikilmesiyle tamamlandı.

Kavuş, "Meramlı ve Konyalı hemşehrilerimizle dışarıdan gelen misafirlerimizin hep bir 'Meram Bağları' arayışı vardı. Aslında Meram Bağı deyince Konya'da bağlık bahçelik yerler anlaşılır, onlar da Meram'ın genelinde her zaman vardır. Ama bu arayışı nihayetlendirmek adına Meram son durağa yaklaşırken Meram Yeni Yol ve Yaka Meram'ın kesiştiği yerde bulunan boş arsalarımızı bunun için tahsis ettik. 18 bin metrekarelik bu alana bine yakın üzüm asması ve yaklaşık 400 adet meyve fidesi dikerek Meram Bağları'nı yeniden canlandırıyoruz. Projenin 8 bin 500 metrekarelik ilk etabı tamamlandı. Toplam projenin de yarısını bitirmiş durumdayız. Tamamı bittiğinde hem Konyalı hemşehrilerimiz hem de dışarıdan gelen turistler ve misafirlerimiz burada aileleriyle, dostlarıyla güzel vakit geçirebilecekler." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.