SCÜ, Karadeniz'de kurulacak deniz üssü rüzgar türbinleri projesinde yer alacak

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) Karadeniz'de kurulacak deniz üssü rüzgar türbinleri projesinde yer alacağı bildirildi.SCÜ'den yapılan açıklamada, "Black Sea Floating Offshore Wind" isimli, 9 ülkeden 16 partner...

24 Mayıs 2022 Salı 17:14
SCÜ, Karadeniz'de kurulacak deniz üssü rüzgar türbinleri projesinde yer alacak

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) Karadeniz'de kurulacak deniz üssü rüzgar türbinleri projesinde yer alacağı bildirildi.

SCÜ'den yapılan açıklamada, "Black Sea Floating Offshore Wind" isimli, 9 ülkeden 16 partner kuruluşun yer aldığı ve 16 milyon avro bütçeli projenin Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildiği belirtildi.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr Üyesi Ahmet Aksöz'ün ekip lideri ve Hafik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Öğretim Görevlisi Mustafa Yılmaz'ın ekip üyesi olduğu "MOBILERS Araştırma Grubu"nun "Blow" isimli projesi de bu kapsamda kabul edildi.

Aksöz, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu çalışma gelecekte üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde kurulabilecek yeni ve stratejik rüzgar türbinleri konusunda çok önemli bir noktaya sahiptir. Çünkü ülkemizde mevcut elektrik üretimi yaklaşık 300 teravat saat olmakla birlikte 2030 yılına kadar bunun iki katından fazla artması bekleniyor. Ülkemizde mevcut elektrik üretiminin yarıya yakını doğalgazdan ve bir o kadar da kömürden üretiliyor. 2030 yılına kadar rüzgar enerjisinin şu anki mevcut kurulu gücün üç katı kadar, güneş enerjisinin ise mevcut kurulu gücünün 16 katı kadar daha artması bekleniyor."

Yılmaz ise projenin kabul edilmesinin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.