Ankara: Takımına Sahip Çık!

Ankara’nın önemli takımlarından Gençlerbirliği Spor Kulübü neden yeteri kadar destek görmüyor? Maçlarına neden başkent protokolünden kimse gitmiyor?

22 Aralık 2017 Cuma 12:20
Ankara: Takımına Sahip Çık!

Ankara’nın önemli takımlarından Gençlerbirliği Spor Kulübü neden yeteri kadar destek görmüyor?

Ankara'nın tanıtımının yapılmasında büyük katkı sağlayan takım, yerli turist konusunda da başkent ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Gençlerbirliği ne zaman nasıl kuruldu, Renkleri neden Kırmızı-Siyah? İşte ayrıntılar...

14 Mart 1923 yılında  Ankara Sultanisi’nden (bugünkü Atatürk Lisesi) bir grup öğrenci beden eğitimi öğretmenlerinin yaptığı takımı beğenmeyip bir futbol takımı kurmaya karar verirler. Sonra öğretmenlerinin desteğiyle Gençlerbirliği doğar. Kırmızı-Siyah renkleri ise Ankara gelinciğinden esinlenildiği için seçilir, başka bir rivayete göre ise dükkanlarda başka renk kumaş olmadığından Kırmız- Siyah seçilir.

O tarihten bu yana birçok başarıya imza atan Gençlerbirliği spor Kulübü,  imkansızlıklar içinde 2 Türkiye Kupası, 2 kere de Türkiye Şampiyonu oldu. 2003-2004 yılında da UEFA da çok sayıda takımı eleyerek çeyrek finalden döndü. Bu başarılara imza atan takımımızın idari sorunlarının yanı sıra maddi sorunları da bulunuyor.

Ankaradanhaber olarak bu konuya seyirci kalmayacağız.

Son Güncelleme: 22.12.2017 23:40
Anahtar Kelimeler:
Gençlerbirliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.