Türkiye zirvede!

Bir zamanlar gazete ilanı ile sporcu aranan Türkiye'de ''ATA'' sporu güreş, uluslararası arenada 92 yılda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında yıldız, genç ve büyüklerde bugüne kadar toplam bin 512 madalya kazanarak, dünyada en çok madalya kazanan ülkeler arasında yer aldı.

07 Şubat 2018 Çarşamba 10:38
Türkiye zirvede!

Türk sporunda en çok madalya kazanan branş güreş olurken, toplam 430 altın madalya kazandı. ilk madalya erkan'dan Milli güreşçiler olimpiyatlarda Türk sporunun gururu oldu. 1936 olimpiyatlarından bugüne kadar 29 altın, 18 gümüş ve 16 bronz madalya kazanan Türk güreşi, Türk spor adına olimpiyatlarda en çok madalya kazanan branş oldu. Türkiye ilk altın madalyasını 1936 Berlin olimpiyatlarında Grekoromen stilde Yaşar Erkan ile kazandı.

Kaynak:Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.