iPhone X'in Face ID teknolojisi yine kandırıldı!

Ünlü YouTuber WolfieRaps, Apple'ın yeni biyometrik güvenlik kilidi Face ID'yi kendi yüzünün alçıdan maskesi ile kandırmayı başardı.

26 Kasım 2017 Pazar 11:01
iPhone X'in Face ID teknolojisi yine kandırıldı!

iPhone X şu anda mobil pazarda rakibi bulunmayan 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisine sahip. YouTuber WolfieRaps, Apple'ın yeni biyometrik güvenlik kilidi Face ID'yi kendi yüzünün alçıdan maskesiyle kandırmayı başardı.

Onur Binay/milliyet.com.tr

Apple, İphone X ile yeni güvenlik kilidi Face ID'yi de tanıtmıştı. Touch ID'den daha güvenli olduğu söylenen Face ID neredeyse hızlı ve istenilen şekilde çalışıyor. Bugüne kadar da sorun çıkarmadığı söyleniyor. iPhone X'teki Face ID özelliğinin daha önce tek yumurta ikizleri veya özel olarak tasarlanmış 3 boyutlu maskelerle aşabildiği sizlere aktarmıştık. Daha sonra 10 yaşındaki Ammar Malik adlı erkek çocuğu, annesinin iPhone X’inin kilidini açmayı başarmıştı. Bu sefer Youtuber WolfieRaps, Apple'n yeni biyometrik güvenlik kilidi Face ID'yi kendi yüzünün alçıdan maskesiyle kandırdı. 

Videoda ilk başta fotoğraflar gösterilerek Face ID kandırılmaya çalışılıyor ancak Face ID tepki vermiyor. YouTuber daha sonra Face ID'yi bir ayna ile kandırmayı deniyor, iPhone X aynadaki yansımasını görecek şekilde tutuluyor ve Face ID kilidi açılıyor. 

Son olarak Face ID kanal sahibini alçı maskesiyle kandırılmak isteniyor. Cihaz ilk birkaç denemede tepki vermese de sonradan maske ile kandırılarak Face ID kilidi açılıyor. 

Apple'ın açıklamasına göre Face ID, telefonu açmak isteyen yüz ile kayıtlı yüz arasında belirli bir eşikten yüksek eşleşme sağlarsa kilidi açmıyor. Bu işlemden sonra kilit, şifre girilerek açılırsa Face ID bu yüzün güvenli olduğunu algılayarak kayıt ediyor. iPhone X’un sahibi maske ile Face ID’yi kandırmaya çalışıp ret aldıktan sonra şifreyi girdiğinde, iPhone X maskenin bu kişiye ait bir yüz olduğunu düşünerek kayıt ediyor. Bir sonraki denemede maske gösterildiğinde Face ID telefonun cihaz sahibinde olduğunu düşünerek kilidi açıyor.

Peki Face ID nasıl çalışıyor?

Yeni biyometrik güvenlik sistemi Face ID, kameralar aracılığıyla kullanıcının yüzüne 30 bin nokta yansıtarak adeta onun 3 boyutlu bir fotoğrafını çıkartıyor. Bu noktalar insan gözüyle görülemiyor ancak kızılötesi kameralarla farkedilebiliyor. İphone X'un kamerası kullanıcının yüzündeki ayrıntıları analiz ederek Face ID kurulduğunda kaydedilen görüntüsüyle karşılaştırıyor ve eşleştiği anda telefonu açıyor.

Face ID kullanılırken güneş gözlüğü, eşarp ve şapka gibi eşyalar kullanılabiliyor ayrıca sakal ve saç traşı gibi değişiklikleri algılayabiliyor. Bu bağlamda Apple, Face ID'nin aldatılma olasılığı 1 milyonda 1 olduğunu iddia ediyor. Güç düğmesine 5 kez basmak ise Face ID'yi devre dışı bırakıyor. 

Anahtar Kelimeler:
IphoneApple
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.