Adım adım yeni Siteler

Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 1 yıldır yürüttüğü, Yeni Siteler Projesinin ilk etabı olan Ankara Siteler Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin son aşamalarını içeren bir toplantı yapıldı.

28 Kasım 2016 Pazartesi 10:36
Adım adım yeni Siteler

Siteler' de ilk defa böyle büyük bir proje gerçekleştirileceğine dikkat çeken, Oda Başkanı Hüseyin Taklacı; Türkiye'nin ilk Yeşil, yenilikçi ve yenilenebilir, OSB projesi olan Mobilyacılar İhtisas OSB’nin hayata geçirilmesine yavaş yavaş yaklaşıyoruz’’ dedi.

Başvuruların bittiği projeden memnun kaldığını dile getiren Taklacı, ‘’Rekor sürede bu projeyi bitiriyoruz, kimse merak etmesin. OSB için ayrılmış araziyi karma sistemden İhtisas Sanayi bölgesi sitemine geçirdik, şimdi ÇED raporu ve jeolojik testleri bitirip müteşebbis heyetini kuracağız. Tüm Siteler esnafını bilgilendirdik, toplantılar düzenledik 1 yıldır bu projeyi esnafımıza anlatıyoruz, bakanlıklarla, belediyelerle görüştük halen de görüşüyoruz.’’ dedi. 

İŞ GÜVENLİĞİ YASASINI UYGULAMAK ŞART

Taklacı, Siteler’in artık büyümesi gerektiğini ifade ederek, ‘Artık 4-5 katlı dikey düzende yapılmış imalathanelerle büyüyemeyiz, çalışma zamanımızın çoğu mobilya taşımakla geçiyor, polyesterci esnafımız, her gün 5. katlara mal indirip çıkarıyor, vaktinin çoğunu burada harcadığı gibi, bu işi yapacak çırak kalfa da bulamıyor, ayrıca Sitelerdeki imalathanelerimizde yeni iş güvenliği yasasını uygulamak imkansızlaştı, uygulamaya tam geçildiğinde kimseye mobilya imalatı yaptırmazlar, dar alanlarda, atölye tipi düzende iş kazalarının önüne geçmekte mümkün görünmüyor, iş kazalarının önüne geçmemiz içinde fabrikalaşmamız gerekiyor.’’

TÜM YASAL İŞLEMLER HALLEDİLDİ

Taklacı, devletin bu konuda desteğini hiç esirgemediğini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: Sonlara doğru yaklaştık destekçimiz çok, bu konuda devlet bizden desteğini esirgemiyor, bölgeyle alakalı Bilgilendirme Raporu, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elmadağ Belediyesi, Sanayi Odası ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına üst yazı ile birlikte elden teslim edildi. Valiliğin, Büyükşehirin, Elmadağ Belediyesinin bu projenin hayata geçirilmesinde ve geldiğimiz şu noktada katkıları yadsınamaz. Bakanlıkta yapılan şifahi görüşmelerde ise ortaya çıkan karar halihazırda OSB kurulmasına müsait olup olmadığının ortaya konulabilmesi için Kurumlara görüş sorulması gerekliliği kararı alındı ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı 10 kurumdan, içlerinde kendi alt birimleriyle toplam 40 kurumdan görüş istedi ve bütün kurumların onayını aldık dedi. Arazide inceleme ve değerlendirme yapmak üzere, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri araziyi incelemek için götürüldü. Harita çizimlerimiz yaptırıldı ve koordinatlar belirlendi. OSB'nin kurulumunda hiçbir sıkıntımız yok artık kesin gözüyle bakabiliriz, tüm yasal işlemler halledildi ve sadece ÇED raporu ve jeolojik test aşaması kaldı.

Taklacı, sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği hakkında şu bilgileri aktardı: ÇED ve jeolojik test işlemleri yaklaşık 6 ay içinde bittiğinde tescilimizi alıp, parselizasyona başlayacağız, OSB yönetmeliğine göre, OSB arazisi OSB'nin malı, Küçük Sanayi Bölgeleri ile karıştırmayın burada kamulaştırma OSB olduğu için çok daha kolay ve hızlı ilerliyor. Esnafımızla daha önce yaptığımız yer ölçüleriyle ilgili sıkıntımız kalmadı ve yerlerimiz kesinleşti, 6 - 12 - 18 dönümlük alanları tercihe sunuyoruz dedi.

Esnafın yoğun ilgisini gören OSB heyecanla bekleniyor. AHMET ERDEM/HABERVAKTİM

Anahtar Kelimeler:
SitelerAnkara Siteler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.