Aile Merkezleri Kursiyerleri Etnografya Müzesi’ni Gezdi

24 Mayıs 2024 Cuma 13:42
Aile Merkezleri Kursiyerleri Etnografya Müzesi’ni Gezdi

Akdere Bilim ve Sanat Merkezi Aile Merkezi kursiyerleri, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında, Etnografya Müzesi’ni gezdi. Müzeyi ziyarete gelen vatandaşlara, Mamak Belediyesi Kent Orkestrası Bando Takımı da konser verdi.

Arkeolojik eserler görüldü

Müzelere olan ilgiyi artırmak ve sosyal hayatın içine taşımak amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ankara Etnografya Müzesi’ne gezi düzenlendi. Gezi kapsamında vatandaşlar, yaklaşık binlerce yıllık kültürlerin oluşumu ve gelişimi sürecinde Ankara’nın tarihini kronolojik görme imkanı buldu. Türkiye'nin müze olarak yapılan ilk binası olan ve gerek mimarisi gerekse sahip olduğu eserlerle Anadolu tarihine ışık tutan Etnografya Müzesinde yolculuğa çıkan kursiyerler, Ege, Balkanlar, İç Anadolu başta olmak üzere Azerbaycan yörelerine has geleneksel kıyafetlerin, yöresel kılıçların ve eski usul köy mutfak bölümlerinin, yöresel gelinlik çeşitlerinin ve halıların sergilendiği Etnografya Müzesi’ni gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.