ALTINDAĞLI KADINLARIN KAZANÇ KAPISI EL ÜRÜNLERİ PAZARI YENİDEN AÇILDI

30 Mayıs 2024 Perşembe 14:17
ALTINDAĞLI KADINLARIN KAZANÇ KAPISI EL ÜRÜNLERİ PAZARI YENİDEN AÇILDI

Altındağlı kadınların el emeği ürünlerini kazanca dönüştürdüğü “El Ürünleri Satış Pazarı” yeniden kapılarını açtı.

Altındağlı kadınların kazanç kapısı “El Ürünleri Satış Pazarı”nda yeni satış dönemi başladı. Hamamönü’nde bulunan El Ürünleri Satış Pazarı, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının ardından yeni sezona “Merhaba” dedi. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, açılış kurdelesini Altındağlı kadınlarla beraber kesti. 

KADINLARIN KAZANÇ KAPISI

Altındağ Belediyesi bünyesinde bulunan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye kadınların kendi emekleriyle hazırladıkları ürünler, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Altındağın üreten kadınları ilmek ilmek işlediği, el emeği göz nuru ürünlerini El Ürünleri Satış Pazarı’nda sergiliyor. Pazarda amigurumi oyuncaklar, deri çanta ve cüzdanlar, epoksi takı ürünleri, keçeden yapılan ürünler, nakış, dikiş, örgü ürünleri ve birçok özel tasarım ürün yer alıyor.

“KADIN EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZLERİ BİNLERCE KADININ UMUDU OLDU”

Altındağlı kadınları başarılarından dolayı tebrik eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Mahallelerimizde hizmete açtığımız Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri binlerce Altındağlı kadının umudu oldu. Evlerinden dışarı çıkmayan kadınlarımız, bugün Kadın Eğitim Kültür Merkezlerimizde kurslara gidiyor, sanatsal tasarımlar üretiyor. Kadınlar bu Merkezlerde hem meslek öğreniyor, hem de öğrendiklerini kazanca dönüştürüyor. Yıllar önce hayata geçirdiğimiz El Ürünleri Satış Pazarında üreten kadınların el emeği göz nuru ürünlerini görünce hem gurur, hem mutluluk duydum. Altındağlı kadınlarımıza bol kazançlar diliyorum.Yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Altındağ Belediyesi olarak, Altındağlı kadınlara her konuda destek verip yanlarında olmaya devam edeceğiz'' dedi. 

“EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Mevlana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden Nagihan Bulut, El Ürünleri Satış Pazarı’nda yaklaşık 10 senedir satış yaptığını söyledi. Bulut, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde deri kursuna katıldığını belirterek, “İnsanın üreterek para kazanması çok güzel. El Ürünleri Satış Pazarı’ndan sağladığımız kazançla ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Birçoğumuz çocuk okutuyor, ev kirası veriyor. Bunların yanı sıra burada dostluklar, arkadaşlıklar kuruyoruz. Bize bu imkânı sağladıkları için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“EL ÜRÜNLERİ SATIŞ PAZARI KADINLAR İÇİN YAPILAN EN İYİ İŞLERDEN BİRİ…”
Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde amigurumi, mefruşat, takı ve dikiş kurslarına katıldığını ifade eden Sunay Avcı ise şunları kaydetti: “6 yıl önce Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde eğitim aldığım sırada El Ürünleri Satış Pazarı’nın kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildiğini öğrendim. Ben de satış yapmak istediğimi belirttim. Bu pazarın kadınlar için şu ana kadar yapılmış en iyi işlerden biri olduğunu düşünüyorum. Burada satılan ürünleri herkes kendisi üretiyor. Emekli olan kişiler var, ev hanımları var. Maddi bir destek sağlıyoruz. Aynı zamanda sosyalleşme açısından da çok önemli bir yer. Çalışmalarımız çevremiz tarafından da destekleniyor. Onlar da heves ediyorlar. Biz de bir şeyler üretelim diyorlar. Evde oturmak çok verimli bir şey değil.”


“BURADAN SAĞLADIĞIM KAZANÇLA ÇOCUKLARIMI TATİLE GÖTÜRDÜM”

Gültepe Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Tuğba Zaim, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde aldığı eğitimlerle birlikte kendini geliştirme imkânı bulduğunu belirterek, “Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde her türlü kültürel faaliyetler mevcut. Yalnızca kurslara katılmakla kalmıyor, sosyal faaliyetlerde de bulunuyoruz. Tiyatro, sinema, söyleşi, gezi gibi kültürel faaliyetlerde bulunma fırsatı da elde ediyoruz. Üreten eller olarak El Ürünleri Satış Pazarı’nda kendi ürettiğimiz ürünleri satışa sunuyoruz. Ev harçlığımı çıkarıyorum. Buradan sağladığım kazançla çocuklarımı tatile götürdüm. Ev hanımlarına sağladığı destekler için başkanımıza çok teşekkür ederiz. Kendisine dua ediyoruz. Allah işlerini rast getirsin” diye konuştu.

“ALTINDAĞLI HANIMLAR OLARAK KENDİMİZİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUZ”
Önder Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ne 12 senedir üye olduğunu dile getiren Sevgi Kaptan, şöyle konuştu: “Ahşap rolyef, kazaziye, takı kurslarına gittim. Takı kursunda kendimi daha çok geliştirdim. Epoksi çalışmaları yapıyorum. Kırlardan topladığım çiçekleri, kitapların arasında kurutarak takı yapımında  değerlendiriyorum. İşimi de çok seviyorum. Başkanımız da ev hanımlarına her zaman öncelik veriyor. Bize vakit ayırarak buraya geldiği için çok teşekkür ediyorum. Altındağlı hanımlar olarak kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz. Bütün hanımlara kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğreniyoruz. Hem de kazanç sağlıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.