Ankara'da emniyet güçlerinden tefecilere operasyon!

Ankara'da zor durumda kalan vatandaşlara yüksek faiz karşılığı para veren 4 kişi emniyet güçleri tarafından tutuklandı

20 Ocak 2024 Cumartesi 11:25
Ankara'da emniyet güçlerinden tefecilere operasyon!

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre maddi olarak zorda kalan vatandaşlara orantısız bir şekilde faiz uygulayan ve onlardan yapılan senet karşı para almaya çalışan kişiler güvenlik güçlerinin yapmış olduğu çalışma sonucu kıskıvrak yakalandı. Yapılan operasyon sonucu 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınan 4 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.

AKIL ALMAZ YÖNTEMLER

Yakalanan tefecilerin zorda kalan vatandaşlara karşı akıllara durgunluk verecek yöntemler uyguladıkları ve onları zor durumda bırakarak para almaya çalıştıkları öğrenildi. Öğrenilen bilgilerde vatandaşların kendilerine ödeme yapmasına rağmen vatandaşlara senetlerin verilmeyip icra takibi başlatıldığı, polislere yakalanmamak için farklı kişilerin üstüne telefon hatları kullandıkları ve,  suçlarına alacaklı olarak eşlerini gösterip oradan da icra takibi işlemi başlattıkları öğrenildi.

15 BİN TL İÇİN 200 BİN TL İSTENDİ

Zanlıların bir şahsı ise annesinin ve kendisinin hastalığından dolayı zor durumda kalmasından dolayı ağlarına düşürdükleri ve verdikleri 15 Bin TL karşılığında tam 200 Bin TL talep ettikleri tespit edildi. Söz konusu zanlılardan 3 tanesinin tefecilik suçundan dolayı hapse girdikleri fakat 5 ay hapis yatmalarına rağmen tahliye olduktan sonra aynı suçları işlemeye devam ettikleri aktarıldı.

Yapılan operasyonlar sonucu şüphelilerden 4 tanesi tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.