Ankara'da görme engelliler EGO otobüslerindeki sesli anons sisteminin geri gelmesi için ABB önünde toplandı

24 Şubat 2024 Cumartesi 10:18
Ankara'da görme engelliler EGO otobüslerindeki sesli anons sisteminin geri gelmesi için ABB önünde toplandı

Ankara'da belediyeye bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren EGO adlı toplu taşıma araçları şehrin günlük anlamda önemli bir yükünü üstleniyor. Ankara halkının yoğun olarak kullandığı bu ulaşım aracına yönelik dönem dönem yenileme ve geliştirme çalışmaları yapılıyor.

GÖRME ENGELLİ BİREYLERDEN ABB'YE ÇAĞRI

Bu kapsamda bir dönem EGO otobüslerinde kullanılan ve duraklara gelindiğinde o durağın ve bir sonraki durağın adını söyleyen sesli anons sistemi özellikle görme engelli vatandaşların işini kolaylaştıran önemli bir hizmet olarak bilinmekteydi. Fakat son yıllarda otobüslerde bu hizmetin çalışmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden görme engellilerden oluşan bir grup bugün Ankara'da ABB binası önünde toplandı ve sistemin yeniden devreye alınmasını talep ettiler.

Konu ile ilgili toplanan kalabalık adına konuşan Altınokta Körler Derneği Ankara Şube Sekreteri Hasan Tatar 2 yıldır bu sistemin çalışmadığını ve kendilerine bu durum ile ilgili net bir cevap verilmediğini ifade ederek “Neden çalışmadığını sorduğumuzda her ağzından farklı gerekçeler sunuldu. Belediye otobüsü şoförleriyle arkadaşlarımız arasında zaman zaman tatsız tartışmalar meydana geldi. Yetkililer, kimi zaman bu sistemlerin güncellendiğini kimi zaman bunun bakımını yapan şirketle belediye arasındaki sözleşme sona erdiği için çalışmadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.