Ankara'da sokak köpeği saldırısına uğrayan hemşire yardım istedi!

Ankara'da sahipsiz köpek sorunu tartışma yaratmaya devam ediyor. Hayvanseverler ile köpeklerin toplatılmasını isteyenler arasında sıklıkla tartışma yaşanırken son olarak Ankara'nın Çankaya ilçesinde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan bir hemşire, yetkililerden destek istedi.

04 Ocak 2024 Perşembe 15:44
Ankara'da sokak köpeği saldırısına uğrayan hemşire yardım istedi!

Keçiören ilçesinde yaşanan köpek saldırısının ardından köpek saldırılarına ilişkin haberler gelmeye devam ediyor. Köpeklerden dolayı zarar gören ya da görmek istemeyenler sokak köpeklerin toplatılmasını isterken hayvanseverler ise bu duruma karşı çıkıyor. Başkent Ankara'da yaşanan başıboş köpek sorunu ile ilgili bir haber daha gündem oldu. 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşadığı apartmanın önünde sahipsiz 5 köpeğin saldırısına uğrayan hemşire D. A., "Arkamdaki köpek sağ kalçamı iki yerden ısırdı. Bir aracın önüne atlayarak kurtuldum. Lütfen sahipsiz köpek sorununa bir çözüm bulunsun." diyerek yetkililere seslendi. Yardım isteyen hemşire, konunun bir an önce ele alınması gerektiğini belirtti. 

KÖPEK SALDIRINA UĞRAYAN HEMŞİREDEN ÇÖZÜM TALEBİ

29 Aralık Cuma günü Ankara'nın Çankaya ilçesi Balgat semti Çiğdem Mahallesi'ndeki evinden sabah işe gitmek için çıktığı esnada sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradığın söyleyen hemşire D. A., kalçasından yaralandı. Köpek tarafından ısırılan bölgede oluşan enfeksiyon nedeniyle ayakta tedavisi devam eden D. A., Çiğdem Mahallesi'nde çok sayıda sahipsiz köpeğin bulunduğunu ifade ederek  "Ankara'ya tayinim çıkalı 2 ay oldu. Cuma günü sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıktım, birden 5 köpeğin saldırısına uğradım. Onları kışkırtacak hiçbir şey yapmamıştım, neye uğradığımı şaşırdım. Kendimi korumak için çantamla onlara vurmaya çalıştım. Arkamdaki köpek sağ kalçamı iki yerden ısırdı. 

Botumu, üzerimdeki elbisemi parçaladılar. Yaklaşık 5 dakika kadar bu şekilde boğuştuk. Aşağı yönden gelen bir aracın önüne atlayarak durdurdum ve bu şekilde kurtuldum. Sağ olsun beni alıp hastaneye götürdüler." dedi.  Tedavisinin devam ettiğini ve 5 doz kuduz aşısı olması gerektiğini belirten D. A.,  "Şu an geceleri uykumda sıçrayarak uyanıyorum, evimden çıkmaya korkuyorum. Çocuğum okula giderken panik halinde 'anne bir şey olur mu' diye tedirgin oluyor. Sadece benim çocuğum değil, bu bölgede yaşayan herkes, çocuklar risk altında." dedi.  

Bu konuda hükümetten de destek beklediğini ifade eden hemşire, yetkililerin bu sorunu ele alarak çözüme kavuşturmasını istedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.