Ankara Emlak Danışmanları Uyuşmazlıkları Tahkimde Çözecek

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, oda olarak meslektaşlarına yönelik hizmetlerine bir yenisini eklediklerini açıkladı. Başkan Akçam’ın verdiği bilgiye göre Ankara’da emlak danışmanları uyuşmazlıkları da mahkemeye gerek kalmadan Tahkimde çözüme kavuşturulacak.

20 Temmuz 2023 Perşembe 14:16
Ankara Emlak Danışmanları Uyuşmazlıkları Tahkimde Çözecek

ATEM Başkanı Hakan Akçam yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: 
“TOBB Tahkim Kurulu yetkilileriyle işbirliği içerisinde sektörümüzdeki uyuşmazlıkları artık meslektaşlarımız dilerlerse az süre ve az masrafla çözüme ulaştıracak. Bunu sağlayacak sistem için de Ankara olarak ilki gerçekleştiriliyoruz.
Birileri konuşur biz icraat yaparız. Her şey meslek ve meslektaşlarımız için. Hizmetlerimiz devam edecek.
Emlak sektöründe tahkim konusunu ele alıyoruz. Yapacağımız çalışmayla arabuluculuk haricinde, uyuşmazlıkları mahkemeye gitmeden Tahkim Kurulunda çözebileceğiz.
EĞİTİM BAŞLIYOR
1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren tüm emlak danışmanlarının hazırlayacağı sözleşmelerde uyuşmazlık makamı olarak TOBB Tahkim Kurulu diye güncelleme yapılacağını bildiren ATEM Başkanı Hakan Akçam, sözlerine şöyle devam etti:
“Benim meslektaşım müşterisi ile yaptığı sözleşmelerden kaynaklı ihtilafları maksimum iki ay içerisinde sonuçlanabilecektir.
Mahkemelerde yıllarca bekleme durumumuz olmayacak. Her şey meslek ve meslektaş için.
Odamıza başvuru yapıp ve yapılan mülakat sonrası Tahkim Kurulu Hakem Heyetine seçilen 150 kişilik hakem heyeti meslektaşlarımız çok yakında TOBB Tahkim Kurulu tarafından eğitim programına başlayacaklardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.