Keçiören Belediyesi sendika iddialarına Başkan Recep Dere'den cevap: "İşçiler Hizmet-İş üyesi"

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Başkanı Recep Dere, Keçiören Belediyesinde çalışan işçilerin sendikasız olduğu yöndeki iddiaların aslını yansıtmadığını açıklayarak, Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışan, kadrolu personeller ve Keçiören Belediyesi personel şirketinde çalışanların tamamının, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının üyesi olduğunu açıkladı.

06 Şubat 2024 Salı 13:46
Keçiören Belediyesi sendika iddialarına Başkan Recep Dere'den cevap: "İşçiler Hizmet-İş üyesi"

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, adaylığının ilan edilmesi sonrasında 24 Ocak 2024 tarihinde sosyal medya hesabından Hizmet-İş Sendikasının 46. yıl dönümü kutlama mesajı yayınladı. Altınok, paylaştığı mesajda  "Hizmet-İş Sendikamızın 46. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun ! İşçinin, emekçinin hakkını savunan tüm sendikalarımızın daima yanındayız" dedi. 

Altınok'un bu açıklamasının ardından, 2019 yılında AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildikten sonra Keçiören Belediyesi'nde sendika olmadığı yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Ancak, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Başkanı Recep Dere, konuya dair yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

İDDİALARA YALANLAMA

Dere, Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu personellerin ve Keçiören Belediyesi personel şirketinde çalışanların tamamının Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi olduğunu belirtti. Başkan Dere, ayrıca kadrolu personeller ve şirket işçilerinin banka promosyonlarını tam olarak aldıklarını ve promosyon güncellemelerinin yapıldığını ifade etti.

DERE'DEN, TURGUT ALTINOK'A TEŞEKKÜR 

Turgut Altınok'un işçi dostu olduğunu vurgulayan Dere, Altınok'a teşekkür ederek, işçi lehine duruş sergilediği için minnettarlık duyduklarını ifade etti. Başkan Dere, konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışan, kadrolu personeller ve Keçiören Belediyesi personel şirketinde çalışanların tamamı, Hak-İş Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın üyesidir. Ayrıca kadrolu personeller ve şirket işçilerinin tamamı, banka promosyonlarını tam olarak almışlardır. Banka promosyon güncellemelerimizde yapılmıştır. Süreçlerde her zaman bizlere destek olup, işçi lehine yaklaşımlar ve duruş sergileyen, işçi dostu, Sayın Turgut Altınok Başkanımıza, hem şahsımız hem de işçi arkadaşlar adına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.