"Sayın Yavaş, Esnafı kışkırtma!"

Ankara’da toplu taşımada yaşanan kontak kapatma eylemi vatandaşların tepkisi ile karşılandı. Sabah saatlerinde işine gitmeye çalışan insanlar saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldı.

10 Mart 2022 Perşembe 11:12
"Sayın Yavaş, Esnafı kışkırtma!"

Ankara’da toplu taşımada yaşanan kontak kapatma eylemi vatandaşların tepkisi ile karşılandı. Sabah saatlerinde işine gitmeye çalışan insanlar saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldı. 
Yaşanan bu sıkıntılara bir tepkide Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’dan geldi. Özcan Yaptığı paylaşımda, Hükümete oyun yapayım derken kendini yakma. Hemen yarın UKOME’yi topla ve minibüsçüleri üzme! Konuyu yarın ABB meclisine getireceğiz. Dedi. 

Hakan Han Özcan, UKAME'ye bu konu gelmeden adeta provakosyon yapılarak esnafın kışkırtıldığını ifade ederek, Biz bu konuyu çözmek için her türlü esnafımızın yanındayız. Dolmuş ve halk otobüsü esnafımızın mağdur edilmemesi için biz üzerimize düşeni yaparız. Vatandaşlarımız mağdur olmasın. hemen UKAME'yi topla, sorun çözülsün dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tepkisini dile getiren Özcan, toplu taşıma konusunda hükumete oyun yapılmak istendiğini, bunun neticesinde vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, Mansur Yavaş’tan hemen UKAME’yi toplamasını istedi. 


Özel Halk Otobüsleri Esnaf Oadsı daha önce açıklamalarda bulunmuş bir çözüm bulunmasını istemişti. 
Ankara Özel Halk otobüsçüleri Esnaf Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
Saygıdeğer Ankara Halkı;
41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız, yarından itibaren zorunlu olarak "çalışamayacaklarını" beyan etmişlerdir.
Özür diliyor, kamuoyunun anlayışına sığınıyoruz. Denildi.

Ankara’da esnafının trafiğe çıkmama kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından açıklama yaparak esnafa destek olacaklarını ifade etti. 
Yavaş, Özel toplu taşıma esnafları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir.  
Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için Belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir. Yine de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çözüm üretilene kadar, imkânları varsa özel araçlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünmekteyiz. Açıklamasını yaptı. 

Son Güncelleme: 10.03.2022 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.