BAŞKAN ŞİMŞEK, GENÇ HAFİZELERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

09 Şubat 2024 Cuma 11:20
BAŞKAN ŞİMŞEK, GENÇ HAFİZELERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Müftülüğü TOKİ Hilal Kur’an Kursu Hafızlık İcazeti programına katıldı.  Genç hafizelerin heyecanına ortak olan Başkan Şimşek, onları tebrik etti.

Gölbaşı Müftülüğü TOKİ Hilal Kur’an Kursu Hafızlık İcazeti programı düzenledi. Programa AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Gölbaşı İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, idari ve mülki amirleri, icazet alan Hafizelerin aileleri ve basın mensupları katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hafız-TRT Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ömer Faruk Güney, Kur’an tilaveti okundu.

Ahlak dersi aileden başlıyor”

Tilavetin ardından konuşmalara geçilirken AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir “Bugün çok önemli bir an için buradayız. 10 tane genç kardeşimiz hafize olacak. Onların zorluklara buraya geldiğini biliyoruz. Onları ve ailelerini tebrik ediyorum. Çocuklarımızın güzel ahlaklı yetişmesi için devlet olarak da elimizden geleni yapıyoruz. LGBT’li gibi sapkın faaliyetlere hep beraber tepki göstermeliyiz. Biz bunlara asla izin vermeyeceğiz. Ahlaklı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Bu ahlak dersi aileden başlıyor. Müsterih olun her ne kadar ülkemizi sosyal ve ahlaki anlamda çökertmeye çalışsalar da buna asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İcazet programları beni duygulandırıyor”

Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut da hafızlığın önemine dikkat çekerek “İcazet programları beni duygulandırıyor. Çünkü bu programlarda Kur’an dolu çocuklarımızla buluşuyoruz. Kur’an kurslarımızda 83 bin, imam hatiplilerle birlikte 100 bin hafızımız bulunuyor. İyi bir sayı gibi dursa da yeterli değil. Öğrencilerimizin Kur'an’la arasını bozmadan bu eğitimleri vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Ahlaklı, milli değerlerimizi bilen nesil yetiştirmek zorundayız”

“Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i genç yaşta öğrenen kardeşlerimizi tebrik ederim” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Etrafta ahlakımızı, sosyal yapımızı bozacak birçok unsur varken, genç kardeşlerimiz kendilerini İslam’ı, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye adamışlar. Uzun ve zor bir eğitimin ardından kardeşlerimiz hafız oldular. Onları ve ailelerini tebrik ediyorum. Ahlaklı, milli değerlerimizi bilen, bunlara sahip çıkan bir nesil yetiştirmek zorundayız. Belediye olarak onlara gerekli destekleri veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.

Program, şiir ve ilahi dinletisi, taç takma merasimi, hediye ve çiçek takdiminin ardından hafızlık hatırası fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.