22 Ocak 2024 Pazartesi 12:57

Belediye tarafından hizmete sunulan özel gereksinimli bireylere yönelik kurslarda, el sanatları, yüzme ve Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu ile tiyatro ve sema gösterileriyle hizmetlerine devam ediyor.

Sincan Belediyesi tarafından açılan kurslar ile, özel gereksinimli vatandaşların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması amaçlanıyor. Kültür-Sanat Merkezi’nde özel gereksinimli bireylere yönelik takı, yüzme gibi faklı kursların bulunmasıyla her alanda hem eğleniliyor hem de öğreniliyor.

Kurslarda, sabah ve öğle saatlerinde iki grup, takı yapıyor, el becerilerini geliştiriyor ve sosyalleşiyor. Ayrıca, çocuklarını kurslara bırakan aileler farklı branşlarda kendileri de kurslara katılabiliyor.

Yüzme kursları ise Törekent Yüzme Havuzu'nda veriliyor. Uzman eğitmenler, özel gereksinimli çocukların doyasıya kulaç atabilmesi için çalışıyor.

Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu içerisinde ise, Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli özel öğrencilerden oluşan grup tiyatro ve sema gösterilerine imza atıyor.

Sincan Belediyesi, ilçede bulunan özel gereksinimli vatandaşlarını unutmazken Sincanlıların gönüllerinde taht kurmaya devam ediyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×