Dolar 6 lirayı, euro 7 lirayı aştı!

Türk Lirasında değer kaybı devam ederken, yeni gün sert hareketlere sahne oldu. Dolar hızla 6 lirayı aşarken, euro 7 lira seviyesini gördü.

10 Ağustos 2018 Cuma 09:20
Dolar 6 lirayı, euro 7 lirayı aştı!

Türk Lirası'nda sert değer kaybı sürüyor. ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle 5.47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings'in not açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5.50'nin hemen altında dengelenmişti. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde hızla yükseldi.

Dolar/TL 6.10 seviyesini görürken, euro/TL 7 lirayı aştı.

Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, ABD'de TÜFE rakamı takip edilecek. 

Analistler, yükselişin devamında 5.8680 ve 6.0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5.6050 ve 5.4230 destek oluşturabilir.

Anahtar Kelimeler:
Dolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.