Memur Sen Seyyanen Zam İstiyor

Memur-Sen Konfederasyonu, enflasyon oranlarının ve asgari ücretin açıklandığı günden bu yana yaptığı zam çağrısını Türkiye genelinde il temsilcilikleri aracılığı ile yaptığı yazılı bir açıklama ile yineledi. Memur-Sen, yaptığı yazılı açıklamada seyyanen zam yapılmasını istedi.

16 Ocak 2021 Cumartesi 12:41
Memur Sen Seyyanen Zam İstiyor

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada enflasyon oranlarının geçmiş yıllarda olduğu gibi beklentinin üzerinde çıktığı belirtilirken döviz kurunun artışına dikkat çekildi.

Enflasyonun memur maaşlarını kayba uğrattığı ifade edilen açıklamada, “Hem gelir dağılımda adaleti sağlamak, hem de enflasyon kaynaklı kayıpları telafi etmek, beraberinde düşük maaş ve ücret grubunda bulunan kamu görevlilerine asgari ücretler için atılan doğru adıma benzer bir yaklaşımı uygulamak için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 0cak 2021’den geçerli olmak üzere “en düşük devlet memuru aylığının %10’na denk gelecek tutarda seyyanen zam” istiyoruz. Daha somut ifadeyle, kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına/ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz. Böylece geçmiş yönüyle kayıpların giderilmesini, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskinin bitirilmesini talep ediyoruz” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.