AKM-GAR-Kızılay metrosu temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara AKM-GAR-Kızılay Kesimi kazı başlangıç törenine katıldı.

19 Ocak 2021 Salı 15:08
AKM-GAR-Kızılay metrosu temeli atıldı

Ankara AKM-GAR-Kızılay Kesimi kazı başlangıç töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, metro çalışmasının 2022 yılında tamamlanarak halkın hizmetine açılacağını belirtti. 

Ankara ve İstanbul’da metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “3 istasyon ve 3.3 km tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-GAR-Kızılay metrosunu 2022 yılının sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Projenin tamamlanmasıyla Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlanmış olacak ” dedi. 

Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro

AKM-GAR-Kızılay metro projesinin tamamlanmasıyla Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımının sağlanacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Hattaki ilk istasyon olan Gar istasyonunda vatandaşlarımız yüksek hızlı tren gara ulaşabilecek.  Buradan Başkentray ve Ankaray’a aktarma yapabileceklerdir” açıklamalarında bulundu. 

“Ankaralılara hizmetin en iyisi sunmak istiyoruz”

Ankara’ya ve Ankaralılara hizmetin en iyisini sunmak istediklerini aktaran Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi: 

Memleketimizin her köşesinde olduğu gibi kalbimizde ayrı bir yeri olan Başkentimiz Ankara’ya ve Ankaralılara hizmetin en iyisini en kısa sürede sunmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne girerken Başkentimizin tüm kent içi raylı sistem ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. 

Millet Haber Ajansı

Muhabir: Elif İlkra Şentürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.