Beyşehir Gölü kenarındaki sazlık alanda yangın çıktı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.Edinilen bilgiye göre, gölün Üstünler Mahallesi kıyısında bulunan sazlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle...

12 Ocak 2021 Salı 23:34
Beyşehir Gölü kenarındaki sazlık alanda yangın çıktı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, gölün Üstünler Mahallesi kıyısında bulunan sazlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa süre içerisinde büyüdü.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, bölgenin balçık olması nedeniyle iş makineleri ile alevlere güçlükle müdahale ederek 2 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da bölgeye gelerek ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bayındır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirterek şunları kaydetti:

"Rüzgarın yönünü değiştirmesi ihtimaline karşı ekiplerin bölgedeki bekleyişi sürüyor. Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Rüzgar ters esseydi arkadaki ormana da yazık olacaktı. Allaha şükür kontrol altına aldık. İnşallah bir daha bu gibi durumlarla karşılaşmayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.