Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunca "Afganistan" çalıştayı düzenlendi

- Çalıştayda, Afganistan'da meydana gelen son gelişmelerin siyasi, dini, sosyolojik, jeopolitik yansımaları ve Türkiye'nin Afganistan'daki rolü ele alındı - Afganistan'ın içinde bulunduğu zorlu dönemde, Türkiye'nin rolü, mevcut durumda ve sonrasında Türkiye-Afganistan ilişkilerinin geleceği ile ilgili politika önerileri, bölgesel ve küresel yansımaları da değerlendirildi

13 Ekim 2021 Çarşamba 16:51
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunca

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunca, "Afganistan" konulu çalıştay düzenlendi.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen çalıştaya, kurul üyeleri, bakanlıkların ve kurumların ilgili temsilcileri, akademisyenler, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri katıldı.

Çalıştayda, Afganistan'da meydana gelen son gelişmelerin siyasi, dini, sosyolojik, jeopolitik yansımaları ve Türkiye'nin Afganistan'daki rolü ele alındı.

Afganistan'ın içinde bulunduğu zorlu dönemde, Türkiye'nin rolü, mevcut durumda ve sonrasında Türkiye-Afganistan ilişkilerinin geleceği ile ilgili politika önerileri, bölgesel ve küresel yansımaları da değerlendirildi.

Afganistan'ın birlik ve bütünlüğünün korunması ile istikrar ve güvenliğinin sağlanmasının, bölgesel ve küresel açıdan kritik önemde olduğu belirtilen çalıştayda, Afganistan kaynaklı göç akını riskine karşı uluslararası toplumun acil ve önleyici tedbirler almasının elzem olduğu kaydedildi.

Afganistan'ın terör ve aşırıcı gruplardan arındırılmasının bölgesel barış için gerekliliği vurgulanan çalıştayda, Türkiye'nin, Afganistan'da kapsayıcı bir yönetim oluşturulması yönündeki teşvikini sürdürmeye ve insani kriz nedeniyle Afgan halkıyla dayanışma içerisinde olmaya devam etmesi gerektiğinin önemine değinildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.