Eğitim-Bir-Sen'den "Öğretmenlik Meslek Kanunu" açıklaması

SİVAS (AA) - Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması gerektiğini bildirdi.Temiz, sendika binasında yaptığı açıklamada, "Ülkemizde görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon...

02 Kasım 2021 Salı 14:19
Eğitim-Bir-Sen'den

SİVAS (AA) - Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Temiz, sendika binasında yaptığı açıklamada, "Ülkemizde görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir." diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ivedilikle yürürlüğe konulması gerektiğini vurgulayan Temiz, "24 Kasım'da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesidir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.