Kayseri Ulaşım AŞ tramvay hatlarında otomatik kontrol sağlayan cihaz geliştirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, tramvay araçlarının hareket sistemlerinden bojilerde bulunan ve yolculuk konforunu ilgilendiren, kauçuk ile yay parçalarının yük altında otomatik kontrolünü sağlayan "Boji Pres"...

19 Şubat 2021 Cuma 17:39
Kayseri Ulaşım AŞ tramvay hatlarında otomatik kontrol sağlayan cihaz geliştirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, tramvay araçlarının hareket sistemlerinden bojilerde bulunan ve yolculuk konforunu ilgilendiren, kauçuk ile yay parçalarının yük altında otomatik kontrolünü sağlayan "Boji Pres" adlı cihaz üretti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Boji Pres, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ bünyesindeki tüm boji çeşitlerinde kullanılabileceği gibi gelecekte alınması ihtimal tüm marka araç bojileri üzerinde de kullanılabilecek global bir ürün olarak tasarlandı.

"Boji Pres" üretim projesinde, tasarımın ve çizimin yapılması, malzemelerin seçilmesi, FEM analizlerinin gerçekleştirilmesi, mekanik karkasın üretilmesi, hidrolik tasarımın yapılması ve elektronik yazılımın gerçekleştirilmesi 6 ay içerisinde tamamlanarak 2021 Şubat ayında devreye alındı.

Yüzde yüz yerli imkanlarla Kayseri'de üretilerek faaliyete geçirilen "Boji Pres" cihazının mekanik karkas üretimi ve hidrolik hattının üretimi için Kayseri sanayisinin imkanlarından yararlanıldı.

Cihazı yerinde inceleyen ve Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu'dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, "Ulaşımda günün koşullarına uygun olarak hem kendimizi yenileme mantığı, hem de yerli ve milli ürünleri arttırma anlayışı içerisinde Ulaşım AŞ çalışmalarını sürdürüyor. Sadece kendi araçlarımıza ya da sistemimize katkı sağlamak için değil, ülkemizdeki ulaşımla ilgili yerlerle bu hizmetlerimizi paylaşmak, hem getiri sağlamak, hem de yerli ve milli ürün sayısını arttırmak anlayışı içerisinde bir yaklaşım sergilemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Bu projenin tamamının yerli üretim olduğuna dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Burada 'Boji Press' üretimi diye bildiğimiz bu testle ilgili olan sistemi, yine Kayseri'nin tüm imkanlarını kullanarak tamamı yerli bir şekilde yapılmış olan önemli bir çalışmaya imza atılmış durumda. Ben ekibimizi, kutluyorum. İnşallah daha bu tür çalışmaları hızlandırmalarını arttırmalarını, Kayseri'ye ve ülkemize katma değer sağlamalarını diliyorum. 'Know-How' şeklindeki bilgi oluşumunu da sağlamaları bizim için önemli."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.