Kayseri'de yaya kazalarını önlemek için denetim

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de il emniyet müdürlüğünce 3 gün boyunca yapılan denetimlerde yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen 41 araç sürücüsüne ve ışık ihlali yapan 2 yayaya cezai işlem uygulandı.Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı...

25 Kasım 2020 Çarşamba 10:47
Kayseri'de yaya kazalarını önlemek için denetim

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de il emniyet müdürlüğünce 3 gün boyunca yapılan denetimlerde yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen 41 araç sürücüsüne ve ışık ihlali yapan 2 yayaya cezai işlem uygulandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte meydana gelen yaralamalı trafik kazalarının önlenmesine yönelik çalışmalarda, yayaların karıştıkları kazaların toplam kazalara oranının 2019 yılında yüzde 18, 2020 yılında ise yüzde 14 olduğu tespit edildiği bildirildi.

Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla 3 gün boyunca denetim yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araç sürücülerinin trafik işaret levhaları ve yer işaretlemeleri ile gösterilen katılım ve kavşaklarda, kontrollü veya kontrolsüz yaya geçitlerinin bulunduğu karayolu kesimlerinde araçlarının hızını düşürmesi, geçiş yapmakta olan yayalara ilk geçiş hakkını vermesi, ayrıca yayaların da sinyalize kavşaklarda ışık kurallarına uygun hareket etmesi gerekiyor. Kamuoyunda oluşturulan denetim algısını sürdürmeye yönelik şehir içinde yaya yoğunluğu olan değişik bölgelerde üç gün boyunca yapılan denetimlerde 248 araç ve çok sayıda yaya denetlenmiştir. Yayalara ilk geçiş hakkını verme kuralını ihlal eden 41 araç sürücüsüne ve ışık kuralını ihlal eden 2 yayaya cezai işlem uygulanmıştır."

Anahtar Kelimeler:
Trafik KazasıKayseriYaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.