Kırşehir'de ekmeğe 25 kuruş zam

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruşa yükseltildi. Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, oda binasında düzenlediği basın toplantısında,...

18 Ocak 2021 Pazartesi 13:38
Kırşehir'de ekmeğe 25 kuruş zam

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruşa yükseltildi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, ekmeğe yapılan zamla ilgili bilgi verdi.

Girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı ekmeğin fiyatında artış yapmak zorunda kaldıklarını belirten Öztürk, "İç Anadolu Bölgesi'ni baz aldığımızda en son zam yapan illerden biri Kırşehir. En son verilen zammın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti. O zaman 95-110 lira arası olan unun torbası bugün 145-155 lira arasında değişiyor. Bu nedenle yönetim kurulu olarak ekmeğe 25 kuruş zam verdik." dedi.

Karar öncesi Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ile de görüştüklerini vurgulayan Öztürk, "Yarın sabahtan itibaren 200 gram ekmek 1 lira 50 kuruştan satılmaya başlanacak. Esnaf olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk. Zam yapmama direncimiz diğer illere göre fazlasıyla oldu fakat esnafı da düşünmek lazım." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.