Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeni Başbakan Sama Lukonde Kyenge oldu

ANKARA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde istifa eden Başbakan Sylvestre Ilunga yerine eski Gençlik ve Spor Bakanı Sama Lukonde Kyenge getirildi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kasongo Mwema Yamba Y'amba gazetecilere yaptığı açıklamada,...

15 Şubat 2021 Pazartesi 19:50
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeni Başbakan Sama Lukonde Kyenge oldu

ANKARA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde istifa eden Başbakan Sylvestre Ilunga yerine eski Gençlik ve Spor Bakanı Sama Lukonde Kyenge getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kasongo Mwema Yamba Y'amba gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin istifa eden Sylvestre Ilunga yerine Kyenge'yi atadığını duyurdu.

Kyenge'nin kısa süre içinde hükümet kurma çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Kyenge ülkenin en büyük maden şirketlerinden olan Gecamines'da genel müdürlük görevini yürütüyordu.

Eski Başbakan Sylvestre Ilunga, Meclis Genel Kurulunda yapılan güven oylamasını büyük farkla kaybetmesinin ardından 29 Ocak'ta istifa etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.