Suğla Gölü'nde av yasağı başladı

KONYA (AA) - Yalıhüyük'te balıkçılar, Suğla Gölü'nde başlayan su ürünleri av yasağı nedeniyle, teknelerini karaya çıkardı.Gölde yaşam süren balık neslinin üreme dönemi olması sebebiyle her yıl 15 Mart-15 Haziran'da su...

17 Mart 2022 Perşembe 12:09
Suğla Gölü'nde av yasağı başladı

KONYA (AA) - Yalıhüyük'te balıkçılar, Suğla Gölü'nde başlayan su ürünleri av yasağı nedeniyle, teknelerini karaya çıkardı.

Gölde yaşam süren balık neslinin üreme dönemi olması sebebiyle her yıl 15 Mart-15 Haziran'da su ürünleri av yasağı uygulanıyor.

Yasağın başlaması nedeniyle göldeki balıkçılık faaliyetlerine ara verildi.

Yalıhüyüklü balıkçı Abdullah Akyıldız, AA muhabirine, son günlerde bölgede etkili olan soğuk havayla yağıştan dolayı gölde avlanmaya çıkamadıklarını, av yasağının başlamasıyla da teknelerini karaya çektiklerini ifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilerinin de av yasağı döneminde gölde denetim faaliyetleri yapacağı bildirildi.





Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.