Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) sporcu yetiştirme merkezi Konya'da yapılıyor

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi'nin yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer verilen Selçuklu...

23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:23
Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) sporcu yetiştirme merkezi Konya'da yapılıyor

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi'nin yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer verilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Leed Sertifikasına uygun yapılacak tesisin olimpiyatlara sporcu yetiştireceğini belirtti.

Pekyatırmacı, Sancak Mahallesi'nde yapılacağı bildirilen tesisin, 22 bin 858 metrekare bina, 15 bin 630 metrekare açık saha alanıyla 18 farklı spor branşında spor yapma imkanı sağlayacağını vurguladı.

Merkezin, yaklaşık 135 milyon liraya 2022 yılının sonunda tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Pekyatırmacı, şunları kaydetti:

Genç nüfusumuza güveniyoruz, yeteneklerimiz ve kabiliyetlerimizin olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken yeteneklerimizi keşfetmek, bunun için azmimiz de var gücümüz de. Olimpiyat Hedefi doğrultusunda, sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayacak, ülkemizin spor altyapısına katkı sunacak ve tüm sportif çalışmalarımızı taçlandıracak, Konya'da ilk, Türkiye'de en kapsamlı spor tesislerinden biri olan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi'ni şehrimize kazandıracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Merkezimiz şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun."

Açıklamada, merkezin, Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) sporcu yetiştirme merkezi olacağı ve kendi enerjisinin yüzde 90'ını çatısında kurulu güneş enerjisi santralinden (GES) temin ederek yıllık 350 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sağlayacağı bilgisine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.