ABB Başkan adayı Turgut Altınok'tan çiftçiye mazot, besiciye büyükbaş hayvan sözü

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade ederek, "Sözünü gerçekleştirmeyenlere oy verilir mi? Büyükşehir Belediye Başkanı Haymana'ya kaç kere geldi? Altınok, Londra'nın sokaklarında değil, Haymana'nın sokaklarında olacak" şeklinde konuştu. Altınok ayrıca; çiftçiye mazot, besiciye büyükbaş-küçükbaş sözü verdi.

10 Şubat 2024 Cumartesi 10:49
ABB Başkan adayı Turgut Altınok'tan çiftçiye mazot, besiciye büyükbaş hayvan sözü

Seçim çalışmalarına Haymana ilçesinde devam eden Cumhur İttifakı ABB Adayı Turgut Altınok, muhtarlarla bir araya geldi ve ardından Haymana Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Ankara'nın her caddesini her sokağını adım adım gezerek çalışmalarını sürdüren Altınok, "Sözünü gerçekleştirmeyenlere oy verilir mi? Büyükşehir Belediye Başkanı Haymana'ya kaç kere geldi? Altınok, Londra'nın sokaklarında değil, Haymana'nın sokaklarında olacak" sözleriyle rakibi Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

Ankara'yı tarımın başkenti yapacaklarını ifade eden Altınok, "Çiftçimize her türlü desteği vereceğiz. 2 Hayvancılığa her türlü desteği vereceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yem fabrikası yapacağız. Doğal yemi çiftçimize çok uygun fiyata vereceğiz. Mazot desteğini 100 litre değil, 500 litre vereceğiz. Ama şunu da söyleyeyim, bir tarım çalışması yapacağız. Yani Ankara'mızın tarım haritasını çıkaracağız. Tarım potansiyelini çıkaracağız İl Tarım Müdürlüğümüzle beraber. Gerekirse diyeceğiz ki, 'Şunu ekin daha çok verim alırsınız, daha çok para kazanırsınız.' Üreticilerimize 'Garantiniz Büyükşehir Belediyesi' diyeceğiz. Büyükbaş hayvan vereceğiz, küçükbaş hayvan vereceğiz, arıcılığı destekleyeceğiz" dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçilmeden önce verdiği sözlere vurgu yapan Altınok, "Köydeki su sayaçlarını fırlatıp atacağım' demişti. 'Köylerde su parasız olacak' demişti. Bala'da vatandaş bana su aboneliğini gösteriyor; 54 bin TL. 'Başkanım faturada yol- katılım payı istiyor' diyor. Bala'da asfalt yok. Köydeki su aboneliğini 500 TL yapacağız. Emeklilerimize ayda 1000 TL veriliyor. Biz 5 bin TL vereceğiz. 400 TL'lik et yardımını 2 bin TL'ye çıkarıyoruz. Doğal gaz desteğini 500 TL'den 1000 TL'ye çıkarıyoruz. Vereceğimiz başkent kart tarım krediden geçecek; ama büyük marketlerde geçmeyecek. Her ay esnafımıza milyonlarca para girmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.