Aşılamadan ilave desteklere: Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin hayvancılık sektörünü güçlendirmek ve verimliliği artırmak amacıyla 2024-2028 yıllarını kapsayan bir "Hayvancılık Yol Haritası" açıkladı.

26 Şubat 2024 Pazartesi 14:47
Aşılamadan ilave desteklere: Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2028 yıllarını kapsayan hayvancılık yol haritasını açıkladı. Yumaklı'nın duyurduğu plana göre, aile işletmelerine ilave destek sağlanacak, aşılanan kuzu ve oğlaklar destek programına dahil edilecek, hayvan hareketliliği kontrolü için Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları kurulacak. Bakan Yumaklı, "Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak, en az iki kat destek almış olacak." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2028 yıllarını kapsayan "Hayvancılık Yol Haritası"nı açıkladı. Yumaklı'nın açıklamalarına göre, hayvancılık sektöründe verimliliği artırmayı hedefleyen bir dizi strateji belirlendi. Yol haritasının odak noktalarından biri, hayvancılık işletmelerine yönelik desteklemelerde önemli değişiklikleri içeriyor.

Her kuzu ve oğlak için destek

Yumaklı, hayvancılık işletmelerinin ekonomik açıdan güçlü, dirençli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amacıyla etkin bir destekleme modeline geçtiklerini belirtti. Bu kapsamda, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için destek sağlanacak. Ayrıca, aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek verilecek, bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak en az iki kat destek almış olacak.

Kadınlara ek destek

Bakan Yumaklı, kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yaparak, genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ilave destek verdiklerini ifade etti. Destekleme modelinde temel, yönlendirici ve verimlilik odaklı başlıkları altında üç kategorize ayırarak, mevcut destekleme modellerindeki sınırlamaları kaldırdıklarını ve üreten herkese, ürettiği kadar destek verileceğini belirtti.

Hayvancılık sektörünün önemli konularından biri olan hastalıklarla mücadelede ise Yumaklı, ari işletme sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, hastalıktan ari işletmelere ilave destek sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca, hayvan hareketliliğinin kontrolü amacıyla Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları açacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.