Gaziantep'te iki pitbull 4 yaşındaki kıza saldırdı

Şahinbey ilçesinde sitede oyun oynayan 4 yaşındaki kız çocuğu, iki pitbull tarafından saldırıya uğradı. Yüzünden ve göğsünden yaralanan küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

23 Aralık 2021 Perşembe 12:48
Gaziantep'te iki pitbull 4 yaşındaki kıza saldırdı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, sitesinin basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki Asiye Ateş isimli kız çocuğu, iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

YÜZÜNDEN VE GÖĞSÜNDEN YARALANDI
Saldırı sırasında köpeklerin göğüs ve yüz kısmından ısırdığı küçük çocuk acılar içerisinde kıvranırken, yardıma site sakinleri koştu.

GÜÇLÜKLE KURTARILDI
Çığlık sesleriyle alana giden kişiler, küçük çocuğu büyük mücadele sonucunda kurtarabildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından küçük çocuğu hastaneye kaldırdı.

KÜÇÜK KIZIN DURUMU AĞIR
Tedavi altına alınan küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Küçük kız çocuğuna saldırarak ağır yaralayan pitbull cinsi iki köpek ise ihbar üzerine olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekipleri tarafından güçlükle yakalandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından soruşturma başlatan güvenlik güçleri, biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı.
Çevredeki bir sitenin yönetimi tarafından beslendiği belirtilen söz konusu köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından koruma altına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Gaziantep Valiliği, pitbull cinsi 2 köpeğin bir çocuğa saldırmasına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde dün bir sitede oturan 5 kişiye ait pitbull cinsi 2 köpeğin, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaraladığı belirtildi.

Söz konusu yaralı çocuğun olayın ardından hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuğun tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 5 şüpheli ve site güvenlikçisi toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.