Havadan ve Karadan Vuruluyor!

Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle dün saat 16.00’da başladı. Erdoğan, harekâtı Twitter’dan dünyaya duyurdu. Diyarbakır’dan kalkan savaş uçakları Resulayn’daki terör örgütü YPG-PKK hedeflerini bombaladı. Hava operasyonunun ardından Tel Abyad, Kamışlı ve Amudah’daki terör hedefleri Fırtına obüsleriyle vurularak imha edildi. Gece yarısı ise kara birlikleri 4 koldan sınırı geçti. MSB, harekât kapsamında terör örgütüne ait 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı

10 Ekim 2019 Perşembe 09:07
Havadan ve Karadan Vuruluyor!

Türkiye, Suriye sınırında aylardır hazırlığını yaptığı ve planladığı Fırat’ın doğusu operasyonu için dün düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle saat 16.00’da başlayan Barış Pınarı Harekâtı’nda önce Ceylanpınar’ın karşısında bulunan Resulayn’daki terör örgütü PKK/YPG hedefleri havadan vuruldu. Ardından Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad’daki terör hedefleri, Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Akşam saatlerinde ise Nusaybin’in karşısında yer alan Kamışlı, Ayn el Arab’ın (Kobani) batısı ve Amudah da Türk topçuları tarafından ateş altına alındı. Hedeflerin vurulmasıyla bölgeden dumanlar yükseldi. Harekâta katılan birlikler, sınır hattında cepler açarak terör örgütünün yönetim merkezinde kontrolü sağlamaya çalışacak. Bölgenin TSK denetimine geçmesiyle örgütün kullandığı Kamışlı’dan Halep’e uzanan stratejik M4 karayolunda hakimiyet sağlanmış olacak.

Önce hava sonra karadan

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekâtı başlatıldı. Operasyona saatler kala Akçakale’de bulunan ABD ve Türk askeri yetkililerin kullandığı Müşterek Harekât Merkezi boşaltıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harekât emri vermesiyle, Diyarbakır ve Malatya’dan havalanan Türk savaş uçakları, Resulayn’daki terör hedeflerini vurdu. Türk savaş uçakları, harekât kapsamında, Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini imha etti. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri de savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurları da vuruldu. Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yaktı.

Hava harekâtının ardından Tel Abyad’da bulunan terör hedeflerine Fırtına obüsleriyle atışlar yapıldı. Akşam saatlerine kadar yapılan 7 obüs atışı sonrası bölgeden dumanlar yükseldi. Atılan top mermileri sınır duvarlarının yakınlarındaki noktalara isabet etti ve vurulan yerlerden yükselen dumanlar Akçakale’den de izlendi. Tel Abyad’da bombardımanın ardından kentte elektrikler kesildi. Ayrıca SİHA’dan yapılan atışlarla, Tel Abyad’taki YPG hedefleri ateş altına alındı. Top atışları devam ettiği sırada Şanlıurfa’dan Akçakale ve Ceylanpınar’a yönelik onlarca TIR’dan oluşan uzun konvoyla tank, ağır silah ve asker sevkiyatı devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.