TURGUT ALTINOK BAŞKENT’İN KALBİNDE VATANDAŞLA BULUŞTU

25 Ocak 2024 Perşembe 09:44
TURGUT ALTINOK BAŞKENT’İN KALBİNDE VATANDAŞLA BULUŞTU

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara’nın kalbi olarak nitelendirilen Kızılay’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Altınok, Ankara’yı hizmetle donatacaklarını ve başkentlileri memnun edecek projeler gerçekleştireceğini söyledi.

Mamak’a metro müjdesi!

Altınok, İzmir Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret etti. Mamak metro hattının tamamlanacağını belirten Altınok, Başkent’in boşa giden 5 yılının telafi edileceğini dile getirdi.

“Kızılay canlanacak”

Kızılay sokaklarında vatandaşlardan yoğun ilgi gören ve esnaftan tam destek isteyen Turgut Altınok, Kızılay’ı günün her saatinde canlı bir merkez haline getireceklerini ifade etti. Buradaki otopark sorunun çözümü için de söz verdi.

“İyi ki Altınok’a oy verdik diyecekler”

Adaylığı kesinlik kazandıktan sonra Başkent sokaklarında mekik dokumayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, tek odak noktasının Ankara olacağını kaydetti. Ankaralıları, her köşesi pırıl pırıl bir şehirle buluşturmak için sabırsızlandıklarını dile getiren Altınok, vatandaşların, “İyi ki Altınok’a oy verdik” diyerek büyük bir memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Duraklarda bekleme dönemi bitiyor!

Ankara’ya dair sorunlarının hepsine hâkim olduğunu belirten Altınok, otobüs duraklarında soğukta bekleme devrinin sona ereceğinin müjdesini verdi.

Altınok, işçi ve emekçi dostudur

Altınok, Hizmet-İş Sendikası’nın 46. Kurtuluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programa da katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi işçilerine yönelik  ‘Altınok gelirse işçileri işten atacak’ söylentilerinin yalan olduğunu söyleyen Altınok, şunları söyledi:

“Diyorlar ki Altınok gelirse Büyükşehir Belediyesinden işçileri atacak, çalışanları atacak. Daha önce de söyledim, yine söylüyorum. Biz tabii birileri gibi söz verip sonra o sözünü tutmayanlardan değiliz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız. Çocuklarının rızkıyla oynamayacağız. Hiçbir işçimizi atmayacağız. Bakınız bunlar kayıtlı. Seçimden önce söylediler ama bir sürü işçimizi Ankara Büyükşehir Belediyesinden attılar. Bir de nam-ı şeref sözü vardı. Ayrıca seçime giderken yüzde 70 bir zam verdi. Bu zam iki yıldır yapılmayan zamdır. Yani enflasyonun altında verilen bir zamdır. Hatta Büyükşehir Belediyesi işçilerimizin dört buçuk yıl önce aldığı maaştır. Maaşları düşürmüştür. Seçime giderken balktı pabuç pahalı. Öyle olunca hemen bir yüzde 70 zam. Kamuoyuna da tabii bunu süsledi ama verdiği zam enflasyonun altındadır. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerimizin maaşına da zam yapacağız. İşçimizi ezdirmeyeceğiz. Bunu net söylüyorum. Yani göreve geldiğinde işçileri işten atacak diye böyle bir korku salıyorlar bu dedikodulardan haberimiz var.  Biz Keçiören Belediyesi’nde işçilerimizin maaşını günü güne ödüyoruz. Ödedik. Şirkette çalışan personelimizin maaşını günü günde ödedik, ödüyoruz. İşçimize bir kuruş ikramiye borcumuz yoktur. Günü gününe ödedik. Tabii EYT kanunu sonrası çok sayıda emekçi kardeşimiz emekli oldu. Biz hemen emekli ikramiyelerini verdik Büyükşehir Belediyesi’nde emekli olan işçilerimiz, emekçilerimiz 6 ayda zar zor emekli ikramiyelerini aldı. Fark burada. Onun için Altınok işçi dostudur. Altınok emekçi dostudur. Bunun dışında başka bir şey olmaz.”

Altınok, konuşmasın sonunda Hizmet-İş Sendikası’nın 46. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak sendika üyelerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Programa HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika yöneticileri ve işçiler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.