Şair Nazım Hikmet 119'uncu doğum gününde anılacak

- Çankaya Belediyesi tarafından "İyi ki doğdun Nazım Hikmet" başlığıyla 15-16 Ocak'ta yapılacak çevrim içi etkinliklerde Rüştü Asyalı'nın müzik eşliğinde şiir dinletisi ve "Piraye" tiyatro oyunu izleyiciyle buluşacak

13 Ocak 2021 Çarşamba 13:13
Şair Nazım Hikmet 119'uncu doğum gününde anılacak

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi, şair Nazım Hikmet Ran'ı doğumunun 119'uncu yılında etkinliklerle anacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "İyi ki doğdun Nazım Hikmet" başlığıyla şair Nazım Hikmet'in doğum yıl dönümü anısına "www.youtube.com/cankayabelediye" internet adresi üzerinden çevrim içi etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda ilk olarak sinema ve tiyatro oyuncusu ​​​​​​​Rüştü Asyalı'nın sahneleyeceği "Rüştü Asyalı ile Nazım Hikmet 119. Yaşında" isimli şiirli müzik dinletisi, 15 Ocak Cuma günü saat 20.00'de yayımlanacak.

Ayrıca Nazım Hikmet'in "büyük aşkı" Piraye'ye yazdığı mektuplardan yola çıkılarak hazırlanan "Piraye" isimli tiyatro oyunu da 16 Ocak Cumartesi saat 20.00'den itibaren izlenebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.