Ar: Gelecek, bugünden iyi yetişmiş gençlere emanet

10 Mayıs 2024 Cuma 16:20
Ar: Gelecek, bugünden iyi yetişmiş gençlere emanet

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi "Ankara İli Liseler Arası 6. Geleneksel Türk Mutfağı Kebap Yarışması ve Gençlik Şöleni"nde konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, "Meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri bizim olmazsa olmazımızdır. Buralarda ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim alan öğrencilerin iyi yetişmesi güçlü üretim için, ülkemizin kalkınması, gelişmesi bakımından büyük önem taşımaktadır." dedi.

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi "Ankara İli Liseler Arası 6. Geleneksel Türk Mutfağı Kebap Yarışması ve Gençlik Şöleni", büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Gazi Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödülleri takdim edildi.

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Altuntaş, programın açılış konuşmasında; "Amacımız yarışmak ya da beceri ölçmek değil, sadece ve sadece bir heyecan yaratmak, kaynaşma sağlamak. Bu anlamda katılım gösteren 26 okulumuzun yönetimini, öğretmen ve tüm yarışmacı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Programımıza destek sağlayan ANKESOB'a bağlı tüm odalarımıza ve maddi manevi desteğini esirgemeyen MEB teşkilatımızın tüm birimlerine, yanımızda olan, katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar da konuşmasında; "Gelecekte başarılı birer meslek sahibi olacaklarına inandığımız gençlerimizin vizyonlarına ve heyecanlarına, enerjilerine şahit olduk." derken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke ekonomimizin ihtiyacı olan en önemli şeylerden biri, iyi yetişmiş, kalifiye iş gücüdür. Ülkemizin fen ve sosyal bilimler gibi birçok disiplin ve branşa ihtiyacı olmakla birlikte işgücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu geleceğin meslek sahiplerini, esnaf ve sanatkarlarını yetiştiren meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri bu anlamda bizim olmazsa olmazımızdır. Buralarda ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim alan öğrencilerin iyi yetişmesi ülkemizin kalkınması, gelişmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin geleceği, yarının başarılı birer meslek sahibi olarak siz gençlere emanet olacak. Meslek erbabı olarak, esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman üretim diyoruz. Bu anlamda bizleri güçlü kılacak olan üretimi güçlendirmeli ve her zaman desteklemeliyiz. ANKESOB'a bağlı; Ankara Pastacılar Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası ile Ankara Kasaplar Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın da katkılarıyla düzenlenen ve çok keyifli geçen etkinlikte; medeni cesaret gösterip burada yarışmaya katılıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, dereceye giren tüm öğrencilerimizi, okul yönetimlerini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Programda bizlere büyük bir misafirperverlik örneği sergileyen Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Altuntaş ile programın gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sunan herkese de ayrıca canı gönülden teşekkür ediyorum."

Gençlerin, gelecekte meslekleriyle oldukça üretken ve önemli başarılar elde edeceklerine ilişkin mesajların verildiği protokol konuşmalarının ardından; ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Ankara Eğitim Müfettişleri Başkanı Turgut Çolak, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ayhan Hoş ve Şube Müdürü Erkan Tuzsuz ile ANKESOB Genel Sekreter V. Erdoğan Özen, Ankara Pastacılar Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kahveci ve Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Akın Yüksel tarafından 26 okuldan katılımcı tüm öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgeleri ile madalyaları takdim edildi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda; Ankara İli Liseler Arası 6. Geleneksel Türk Mutfağı Kebap Yarışması'nın birincisi; Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci; Gazi Mesleki Eğitim Merkezi ve yarışmanın üçüncüsü ise Batıkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine başarı belgeleri, madalya, kupa ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.