Golbol: Uluslararası Ankara Kupası

- Golbol Erkek Milli Takımı şampiyon olurken, Kadın Milli Takımı organizasyonu ikinci tamamladı

19 Temmuz 2022 Salı 18:18
Golbol: Uluslararası Ankara Kupası

ANKARA (AA) - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen Uluslararası Ankara Kupası'nda Golbol Erkek Milli Takımı birinci, Kadın Milli Takımı ikinci oldu.

Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda paralimpik ve Avrupa şampiyonu ülkeler kıyasıya yarıştı.

Organizasyonun son gününde Golbol Erkek Milli Takımı, finalde karşılaştığı son paralimpik olimpiyat şampiyonu Brezilya'yı 5-2 yenerek şampiyon oldu.

Kadın Milli Takımı ise finalde karşılaştığı Brezilya'ya 10-3 yenilerek organizasyonu ikinci tamamladı.


- "Önemli olan ülkemize büyük organizasyonlar getirebilmek"

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona 6 ülkeden, 10 takım ile 72 sporcunun katıldığını belirterek, "Kadınlarda 4, erkeklerde 6 takım mücadele etti. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Önemli olan ülkemize büyük organizasyonlar getirebilmek." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.