Ankara’daki özel müzelerden ortak etkinlikler

23 Mayıs 2024 Perşembe 14:04
Ankara’daki özel müzelerden ortak etkinlikler

Mamak Belediyesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kutlama programı kapsamında, Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi, Özel Müzecilik ve Müzik Müzeleri üzerine söyleşi düzenledi. Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, Ankara’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı müzeleri ve özel müzelerin yetkilileri katıldı. Söyleşide, müzeciliğin ve müzelerin önemi ile birlikte müzelerin tarihi, tanınırlığının arttırılması konuları ele alındı. Yine müzelerin daha etkin ve daha yaşayan mekânlar olması gerektiğinin altı çizilirken, bundan sonra gerek kültür festivallerinde gerekse Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında tüm müzelerin bir araya gelerek ortak çalışmalar düzenlemesi kararlaştırıldı. Müze yetkililerinin sık sık bir araya geleceği söyleşilerin ikincisi, 24 Haziran’da Mamak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

 

On müze yetkilisi katıldı

Söyleşiye; Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, Çankaya Belediyesi Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi, Satranç Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi Altındağ Belediyesi Hacı Bayram Veli Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Da Vinci Çocuk Müzesi, MKE İmalat-ı Harbiye Müzesi yetkilileri ile Müzeler Genel Koordinatörü katıldı. Söyleşinin müzecilik faaliyetleri anlamında Başkent’e büyük katkı sunacağını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, “Ankara müzeleri olarak Ankara’ya borcumuzu nasıl ödeyebiliriz bunun derdine düşeceğiz. Bu bir başlangıçtı. Bu başlangıcın da tüm müzecilik faaliyetleri anlamında şehrimize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi’nin de tarihi bir binada vücut bulmuş anlamlı bir müze olduğunun altını çizen Atalar, “Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi ziyaretçiler için çok anlamlı bir müze” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.