Cumhuriyetin 100. yılı Atatürk'ün sevdiği şarkılar ile kutlanacak

06 Ekim 2023 Cuma 11:48
Cumhuriyetin 100. yılı Atatürk'ün sevdiği şarkılar ile kutlanacak

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu'nun kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu'nun  şefliğinde Atatürk'ün sevdiği eserleri seslendireceği; "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri",  9  Ekim Pazartesi günü Saat: 20.00'de  Nazım Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu'nda gerçekleşecek. Programın sunuculuğunu Mehpare Çelik yapacak.

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu Şefi Tahir Aydoğdu,  Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri için  haftalar süren bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu süreçte  özellikle Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan çok özel bir repertuvar hazırladıklarını belirterek, "Cumhuriyet olmasaydı büyük bir ihtimalle biz olmazdık. Herkesi, 9 Ekim akşamı vereceğimiz konserimize Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmaya, hep birlikte tarihsel bir ana tanıklık etmeye davet ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

29 Ekim 2023 tarihinin kutlanmaya değer çok önemli bir gün olduğunu anımsatan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyetin 100. yılını Atatürk'ün sevdiği eserler ile büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, "Ankara Kulübü olarak 29 Ekim'i, Cumhuriyetimizin 100. yılının öneminin bilinciyle Atatürk'ün sevdiği eserlerle kutlamayı amaçladık. Öncelikle kanun sanatçısı koro şefimiz Tahir Aydoğdu ve korolarda yer alan  korist arkadaşlara ve saz heyetine, Ankara Kulübü Şubeler Türk Müziği Korosu'nun Kurucu Başkanı Selami Başer'e  çalışmaları ve verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Ekim ayında  Cumhuriyet konserimizin dışında, 13 Ekim Ankara'nın başkent ilan edilişinin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle bir dizi kutlama etkinlikleri  ile devam edeceğiz. 13 Ekim Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.