Sanat aşkı yaş dinlemiyor

91 yaşındaki Vedia Lokman ilk resim sergisini açtı. Altındağ Belediyesi Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Vedia Lokman, hayali olan resim sergisini Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde açtı.

20 Mart 2021 Cumartesi 12:15
Sanat aşkı yaş dinlemiyor

Sanat aşkı yaş dinlemedi, 91 yaşındaki Vedia Lokman ilk resim sergisini açtı. Lokman’ın sergi açılışını Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı gerçekleştirdi. Vedia Lokman’ın en büyük hayalinin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Balcı “Vedia teyzemizin ilk resim sergisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kendisi yaşam enerjisiyle ve yeteneğiyle hepimizin çok sevdiği ve örnek aldığı bir isim… En büyük hayali bir resim sergisi açmaktı. Bu hayalinin gerçeğe dönüşmesine aracılık ettik. Kendisine hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

91 YILDIR BİTMEYEN ENERJİ

Başkan Balcı ile birlikte sergiyi gezen Vedia Lokman ise duygularını şu sözlerle aktardı:

“1930 doğumluyum. Tam 91 yaşındayım ama kendimi genç hissediyorum. Ben kendimi 91 yaşındayım diye koyuvermiyorum. Öyle de bir enerjim var. Boş duramıyorum. Gazete okuyorum, kitap okuyorum, resim yapıyorum, örgü yapıyorum. Dikiş bile dikiyorum. Eşimi kaybettikten sonra daha çok faaliyete geçtim. Çoluğumu çocuğumu büyütmek, yaşatmak için… 10 yıldır Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ne üyeyim. Burada resim kursuna, ahşap boyama ve bilgisayar kurslarına katıldım. Bilgisayar kullanmayı öğrendim. Spor faaliyetlerine katıldım. En büyük hayalim yaptığım resimleri sergilemekti. Sağ olsun Başkanımız Asım Balcı destek oldu, bugün bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Herkese çok teşekkür ederim. Resim yapmaya, yeni eserler üretmeye devam edeceğim. Yaşama sevincimi asla kaybetmeyeceğim. Elimden geldiği kadar her şeyi yapmak istiyorum. Kendimi bırakmak istemiyorum.”

“YAŞAMA SEVİNCİ HİÇ BİTMESİN İNŞALLAH…”

Vedia Lokman’ın resimleriyle yakından ilgilenen Başkan Balcı “Bu hafta Yaşlılar Haftası’ndayız. Vedia teyzemiz de 91 yaşında… Yılmamış, çalışmış, didinmiş, gayret etmiş, çok güzel eserler ortaya çıkarmış. Örnek alınacak bir insan… Yıllardır yaptığı resimleri sergilemesi için ona destek olduk. Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında onun bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için adım attık ve bu sergiyi açtık. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az… Kendisine ve tüm büyüklerimize sağlık ve uzun ömürler diliyoruz. Kendilerini meşgul edebilecekleri birtakım etkinliklere devam etsinler, kurslara katılsınlar. Böylece yaşama sevinçleri hiç bitmesin inşallah…” dedi


Bu e-posta ve ekleri, e-postada gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozel ve gizli olup; 6698 sayili Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu ve 25 Mayis 2018 tarihli Avrupa Birligi Genel Veri Koruma Tuzugu (GDPR) kapsaminda kisisel veriler icerebilmektedir. Bu e-posta ve eklerinin tarafiniza gonderim amaci ile orantili olarak kullanilmasi kanuni bir zorunluluktur. E-postanin icermekte oldugu kisisel veriler, gonderim amaci disinda kullanilamaz, cogaltilamaz, arsivlenemez, ilgili kisinin veya Belediyenin onayi olmaksizin ucuncu kisilere aktarilamaz. Kisisel verilerin gonderim amaci gerceklestiginde yasal sureler icerisinde tarafinizdan imha edilmesi gerekmektedir. Bu kisisel verilerin guvenliginin saglanmasi sorumlulugu tarafiniza ait olup herhangi bir ihlal halinde Belediyenin sorumlulugu bulunmamaktadir.
Bu e-postanin muhatabi olmamaniza ragmen size ulasmis olmasi halinde e-postayi derhal imha ederek bu durumu gecikmeksizin tarafimiza bildirmenizi rica ederiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.