"Kavramsal ve kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız"

- Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız: - "Sendikalar ve toplumlar olarak hem kavramsal hem de kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız"

27 Eylül 2018 Perşembe 12:13

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, "Sendikalar ve toplumlar olarak hem kavramsal hem de kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Hak-İş'ten yapılan açıklamaya göre, Yıldız, Cezayir'de düzenlenen Afrika Sendikalar Birliği Örgütü'nün (OATUU) 41'inci Genel Kuruluna katıldı.

Program kapsamında "Sendikaların Barış ve Güvenliğin Sağlanmasındaki Rolü ve Uluslararası Sendikal Dayanışmanın Önemi" temalı sempozyumda konuşan Yıldız, barışın, yaşamı sürdürmenin temel şartı olduğunu belirterek, "Uluslararası alanda, milletler arasında ve iş yerlerinde barışı formüle etmek istiyoruz. Ayrıca iş barışına da ihtiyacımız var. İş yerinde barış, güçlü bir bağımsız sendikal hareket gerektirir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin DEAŞ, PKK, FETÖ ve PYD gibi birçok terör örgütü ile mücadele ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Sendikalar ve toplumlar olarak hem kavramsal hem de kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız. Bazıları terörizme karşı kavramsal olarak karşı durmakta, ancak terör örgütlerini kınamakta yetersiz kalmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.