MİT'ten Sınır Ötesinde Operasyon

PKK/KCK mensupları Nujiyan İsyan kod Hadice KAYA ve Suriye vatandaşı Diljin Azadi kod Heva KİVELÇEK, MİT’in Irak/Hakurk’ta gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

24 Mayıs 2024 Cuma 15:56
MİT'ten Sınır Ötesinde Operasyon

TSK’ya Yönelik Düzenlenecek Eylemin Kuryelerine Operasyon

                MİT, Hadice KAYA ve Heva KİVELÇEK isimli iki teröristin, örgüt yöneticilerinin Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdıklarını tespit etti. Bunun üzerine KAYA ve KİVELÇEK, MİT tarafından adım adım izlenmeye başlandı.

MİT’in örgüt içerisindeki ajanları sayesinde iki teröristin örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere gece saatlerinde harekete geçecekleri öğrenildi.

Nefes kesen bir takip sonrasında MİT tarafından teröristlere yönelik bir operasyon kararı alındı.  Hadice KAYA ile Heva KİVELÇEK nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Nujiyan İsyan kod Hadice KAYA kimdir?

Nujiyan İsyan kod Hadice KAYA, 2015 yılında PKK/KCK saflarına katıldı. 2016’da Gare’de silahlı/ideolojik eğitim alan KAYA, 2018 yılında Avaşin’e geçti. Son olarak Hakurk alanındaki harekat bölgesi mücavirinde faaliyet gösterdi.

Diljin Azadi kod Heva KİVELÇEK kimdir?

Suriye/Afrinli olan Diljin Azadi kod Heva KİVELÇEK, 2015 yılında çocuk yaşta örgüt tarafından silah altına alındı. Gare’de 2018 yılında silahlı/ideolojik eğitim alan Heva KİVELÇEK, Avaşin bölgesinde suikast eğitimi aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.