Büyükelçi eşleri Hamamarkası’nda

Altındağ Belediyesi’nin restore ettiği ve çok sayıda kültür ve sanat merkezine ev sahipliği yaptığı Hamamarkası bölgesi, büyükelçi eşlerini ağırladı. First ladyler, önce Türk – Rus Dostluk Evi’ni ziyaret etti, daha sonra ise yine aynı bölgede bulunan Ankara Mevlevihane’sini gezdi.

24 Ekim 2018 Çarşamba 09:35
Büyükelçi eşleri Hamamarkası’nda

Aralarında Azerbaycan, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Büyükelçi eşlerinin yer aldığı heyetin ilk durağı Hamamarkası’ndaki Türk – Rus Dostluk Evi oldu. Büyükelçi eşleri, 2 yıl önce suikasta uğrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Türk – Rus Dostluk Evi önündeki temsili anıtına karanfil bıraktı. Ardından dostluk evini gezen first ladyler, Türk ve Rus dostluğuna her zaman katkı sağlayacaklarını söylediler.

Mevlevihane büyüledi

Büyükelçi eşleri, daha sonra yine Altındağ Belediyesi tarafından Ankara’ya kazandırılan bir başka kültür sanat merkezine geçti. Hamamarkası’ndaki Ankara Mevlevihanesi’ni gezen first ladyler, Mevlevihane’ye adeta hayran kaldı. Büyükelçi eşleri, mevlevihanenin tarihsel süreci hakkında da bilgi sahibi oldu. St. Petersburg Sanatçılar Birliği’ne üye sanatçılara ait bazı eserlerin bu mevlevihanede sergilendiğini öğrenen first ladyler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.