Kahramankazanlılar Satı Kadın’ı Unutmadı

Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden olan ve Satı Kadın olarak bilinen Satı Çırpan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83’üncü yıl dönümünde anıldı.

05 Aralık 2017 Salı 12:11
Kahramankazanlılar Satı Kadın’ı Unutmadı

Kahramankazan belediye Başkanı Lokman Ertürk, tüm vatandaşları Satı Kadın’ın müzeye dönüştürdükleri evini ve anıt mezarını ziyaret etmeye davet etti.

Kahramankazan’da, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83’üncü yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden olan Satı Kadın anıldı. Satı Kadın Parkı’nda düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Satı Kadın Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Etkinliğe Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan ve ilçe protokolü ile Satı Kadın’ın ailesi katıldı.   

Önemli bir figür

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Satı Kadın’ın Türk kadınları için çok önemli bir figür olduğunun altını çizerek, “1934’te Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesinin ardından yapılan ilk genel seçimlerde okuryazarlığı olmayan bir Anadolu kadını, kıvrak zekâsı ve girişimciliği sayesinde milletvekili olmayı başarmıştır. Satı Kadın’ın tüm kadınlara örnek olmasını diliyorum” dedi. Ertürk, tüm Ankaralılar başta olmak üzere vatandaşları Kahramanzazan Belediyesi’nce müzeye dönüştürülen Satı Kadın’ın evini ve anıt mezarını ziyaret etmeye davet etti.

Son Güncelleme: 05.12.2017 14:15
Anahtar Kelimeler:
Kahramankazan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.