ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli simgelerinden biri hâline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet’in kurulduğu Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ulaşımı kolaylaştıran ücretsiz ringler, seferlerine devam ediyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ring seferleri ile Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi tarihi alanlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılıyor.

13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:45
ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’in kültürüne değer katmak amacıyla başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. 

Gerçekleştirdiği yenileme ve restorasyon çalışmalarıyla Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni iş dünyası ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz ring seferleriyle hizmet vermeye devam ediyor.  

 

HIZLI VE KOLAY BİR ŞEKİLDE TARİHİ KENT MERKEZİNE ULAŞILIYOR

Hibrit araçların kullanıldığı ring hizmeti yaz mevsimi ile birlikte haftanın her günü 10.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. 30 dakika aralıklarla düzenlenen ücretsiz seferler sayesinde yerli ve yabancı turistler pratik ve hızlı bir şekilde tarihi kent merkezine ulaşarak Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi birçok sosyal, kültürel ve dini alanı ziyaret edebiliyor.

 

ÜCRETSİZ ULAŞIMA TURİSTLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz ring seferleri, Ulus Metro İstasyonu karşısında yer alan Tarihi Kent Merkezi Gezi Durağı’ndan başlayıp sırasıyla, Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesişimi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Samanpazarı PTT, Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi ile Melike Hatun Camii güzergâhında devam ediyor.

 

YAYALAŞTIRMA PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Ücretsiz ring sefer uygulamasına 2020 yılında başladıklarını söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, özellikle Ankara Kalesi çevresinde olmak üzere Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde yayalaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ödemiş, “Yayalaştırma için projelerimiz devam ederken bir taraftan da yayalaşma sonucundaki alternatif ulaşım olanaklarını hazırlamamız gerekiyor. Başlatmış olduğumuz bu ring seferi de bu projenin bir parçası” diye konuştu.

 

“ULUS KÜLTÜR TURİZMİNDE HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Ödemiş, Ulus’u kültür turizminde hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Ulus Tarihi Kent Merkezi hepimizin bildiği gibi Ankara’mızın 2 bin 800 yıllık geçmişine sahip kurucu merkezi. Ülkemiz burada kurtarıldı, Cumhuriyetimiz burada kuruldu. Önemli bir merkez. Tüm o uygarlıklara ait arkeolojik eserleri, mimari eserleri, tarihi dokuyu burada görmek mümkün. Biz Ulus’ta yapmış olduğumuz projelerle Ulus’u kültür turizminde hak ettiği yere getirmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarla buradaki yapıyı daha nitelikli hâle getirerek turizm potansiyelini artırmak temel amacımız. Ulus Tarihi Kent Merkezi’mizde hem kamuya ait hem de özel pek çok sayıda müzemiz, gezilecek yerler var. Roma Tiyatrosu, Roma Hamamı, Ankara’nın manevi önderi Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin camisi, Augustus Tapınağı gibi çok değerli eserler var. Biz bu çalışmalarla birlikte Ulus’u da Türk turizminin kültür turizminde hak ettiği yere gelmesini sağlamış olacağız.”

 

ZİYARETÇİLER RAHAT VE HIZLI ULAŞIMDAN MEMNUN

Ücretsiz ring seferleri aracılığıyla pratik ve hızlı bir şekilde Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ulaşan ziyaretçilerden bazıları memnuniyetini şu sözlerle ifade etti:

Fahrettin Güven: “Cumhuriyet’in Başkentinde tarihi bir yer. Ve buraya gelmek için de Büyükşehir Belediyemizin sağlamış olduğu bu kolaylık bizim için çok önemli. Çok teşekkür ediyoruz.”

Beyza Doğan: “Çok uzun zamandır haberimiz vardı ama hiç binmemiştik. Gittiğimizde de tam servis vardı çok şaşırdık, çok mutlu olduk. Çok rahat geldik. Çok teşekkür ederiz emeği geçenlere. Buradan çıkmak çok zordu, yarım saatte anca yürürdük ama çok kısa bir sürede geldik.”

Anar Hüseyinov: “Biz Azerbaycan’dan geldik. Ankara Kalesi’ni gezmeye servisle geldik. Çok güzel ücretsiz servis varmış. Ulaşım çok güzel ve rahat. Memnun kaldık.”

Dilek Nazan Baytemur: “Bugün ilk kez kullandım ama çok memnun kaldım. Metrodan inip hiç yürümeden buraya gelebiliyorsunuz. Çok güzel bir hizmet. Çok teşekkür ederiz Büyükşehir Belediyesine.”

Köksal Baytemur: “Burası eskiden bir mezbelelikti Ankara Kalesi ve civarı. Ankara’da gezilecek çok fazla bir yer yoktu. Onlardan bir tanesi her ne kadar Ankara Kalesi olsa da Ankara Kalesi’nin bir özelliği kalmamıştı. Ama şu anda tarihi dokuyu koruyarak çok güzel bir hizmet oluşturmuşlar. Buraya geliş gidiş de vatandaş için çok kolaylaştırıldı. Kendi imkânlarımızla gelmek zor. Ama metrodan ve belirli güzergâhı izleyerek vatandaşları buraya çok rahatlıkla getirebiliyor. Başkanımıza ve Ankara için çalışanlara tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Güldane Altıntaş: “Uygulamayı tanıdıklarımdan duydum, denemek istedim, güzel bir hizmet olarak düşünüyorum. Ücretsiz olması, bütün yeni yapılan yerleri dolaşmamız gayet güzel bir uygulama diye düşünüyorum. Daha önce ya yürüyerek ya da dolmuşla belli bir yere kadar gidip oradan yürüyerek gidiyorduk. Ama bu daha güzel bir sistem oldu. Ulaşımda kolaylık olduğunu düşünüyorum teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.