Belka AŞ ye bağlı Seğmenler suyun ruhsatı iptal edildi ama bayilik verilmeye devam ediyor!

İddialara göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Belka AŞ ye bağlı Seğmenler AŞ nin markası Seğmenler suyun ruhsatı iptal edildi. Fakat ruhsat bayiliği iptal olan bu markaya Ana bayilik verildi.. Ruhsat iptali olan bu markanın satışı ve bayiliğinin verilmesi kanunsuz bir durum olmasının yanı sıra şuan ruhsatı olmayan bu markanın yine aynı fabrikada bulunan Almina su markasının kaynağından yasal olmayan bir şekilde dolum yapılmakta.

29 Nisan 2020 Çarşamba 12:06
Belka AŞ  ye bağlı Seğmenler suyun ruhsatı iptal edildi ama bayilik verilmeye devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki usülsüzlük iddialarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Sıradaki konu Seğmenler Su A.Ş...

İddialara göre ; Ankara Büyükşehir Belediyesi Belka AŞ  ye bağlı Seğmenler AŞ nin markası Seğmenler suyun ruhsatı iptal edildi. Fakat ruhsat bayiliği iptal olan bu markaya  Ana bayilik verildi.  Şuan ruhsatı olmayan bu markanın yine aynı fabrikada bulunan Almina su markasının kaynağından yasal olmayan bir şekilde dolum yapılmakta.

Ayıca seğmenler markasının ana bayiliği verilirken Açık İhale yapılmadığı da iddia edilirken  bu kadar önemli bir konu teklif usulü yapıldığına dikkat çekiliyor.

Seğmenler Su AŞ ye bağlı 4 fabrika 6 tane marka bulunuyor.

İddiya göre; Bu fabrikaların 3 tanesinin ruhsatı iptal edilmiş. Sadece İnci su da üretim gerçekleştirilmekte, orada da suyun ruhsatı ile ilgili mevzuata aykırı durum söz konusu. 

Seğmenler su fabrikasında bulunan kroness hat saatte 40.000 adet üretim kapasitesine sahip ve Türkiye de ilk 7 ye girecek kapasiteye sahip, milyonlarca liralık yatırım yapılmış bir fabrika.. Bu fabrikada atıl durumda ve kapalı.

PEKİ FİRMADA SON DURUM NEDİR? İŞTE O İDDİALAR...

Sincan belediyesi seğmenler su'daki durumu Büyükşehir meclise taşımak için rapor hazırladığı 

*firmalar  seğmenlere icra gönderdi. 

*SSK pirim borcundan dolayı seğmen banka hesaplarına SSK bloke koyduğu 

Almina toplam Türkiye satışının  60.000 adetten 6000 adete düştüğü.

*Seğmenler pet üretiminin tamamen durduğu 

* Eski mali müşavirin nasıl olmuş ise 80.000 tl alacağı olduğu

* 5 yıl boyunca yönetim kadrosu 2 iken 5 kişiye çıkarıldığı

Yönetim kurulu üyelerine araç tahsisi yapıldığı

iddia ediliyor.

Son Güncelleme: 29.04.2020 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.