Gökçek, Ankapark'ın açılış tarihini açıkladı...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Haber ile TRT Türk ortak yayınında Sinan Burhan’ın sunumuyla gerçekleşen “Anadolu Soruyor” programının canlı yayın konuğu oldu.

18 Mayıs 2017 Perşembe 10:41
Gökçek, Ankapark'ın açılış tarihini açıkladı...

-“ANKAPARK 2018 NİSAN’DA AÇILIYOR”

İlk olarak Başkent turizmine büyük ivme kazandıracak olan Ankapark’taki çalışmalara ilişkin soruya cevap veren Başkan Gökçek, buranın Avrupa’nın en büyük temaparkı olacağını belirterek, “Ankapark’ın en büyük özelliği 1217 tane oyuncak var. Disneyland’da 60-70 tane olduğunu düşünürseniz, çok büyük bir çalışma demektir” dedi.

Ankapark görüntüleri eşliğinde açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

 “Muhteşem ağaçlar diktik, bambaşka bir yer oldu. Mimarlar, Şehir Plancıları ve Peyzaj Mimarları Odaları ağaçların yok olacağını söylüyorlardı. Ama tam tersine burasını orman haline getirdik. Mükemmel bir iş yaptık. Dünyanın en büyük kapalı alanına sahip ve 365 gün burası açık kalacak. Dolayısıyla 365 gün Ankara’da turizm devamlı olarak dönecek.” 

Parkta her yaş grubuna hitap edecek 14 ayrı roller coaster bulunacağını ve bunun haricinde de yine parkın içinde yine dünyanın en büyüğü olacak dinozor ile 20 bin metrekarelik dinozor parkının yer alacağını anlatan Başkan Gökçek, bu alanlarda lokantaların, sinemaların, oyuncakların, dinozor ormanı ve müzesinin de bulunacağını söyledi.

Yapılan araştırmalarda çocukların ilgisinin en çok dinozorlara olduğunun belirlendiğini anlatan Başkan Gökçek, temaparkta ayrıca, dev sinemaların, Türkiye ve Ankara’yı anlatan temaların bulunacağını da kaydetti.  

“Açıldığı zaman inanılmaz bir turizm patlaması olacağına inanıyorum. Geçen gün Osmanlı Spor futbolcularını götürdüm… Çocuklar gibi eğlendiler. Yoruldular koca insanlar. Oyuncaklara binmek için 3 gün yetmeyecek” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “İnşallah bitiriyoruz ama bu sene açmayacağız. Sebebi de temapark işletmecilerinin söylediğine göre ‘ölü doğarsa ölü gider, coşkulu doğarsa coşkulu gider’ diyorlar. Kış aylarında açarsak da ölü doğacağı için 2018 Nisanı’nda açacağız. Ama bitiriyoruz, kış aylarında açmanın mantığı olmadığı için seneye nisan diye düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.