Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Başkent Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İllere göre bayram namaz saatleri farklılık gösteriyor. Ankara'da bayram namazını kılacaklar için araştırdık.

23 Haziran 2017 Cuma 09:36
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Bayram namazı saat kaçta? İl il namaz saatleriBayram namazı, 25 Haziran Pazar günü Ankara'da saat 06.06, İstanbul'da 06.19, İzmir'de 06.33, Iğdır'da ise 05.21'de kılınacak.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

Ramazan Bayramı Hicri takvimine göre Şevval ayının ilk üç gününde ihya edilen dini bir bayramdır. İslam dinine göre Ramazan Bayramı Hicri takviminin dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü içinde kutlanan bir dini bayramdır.

Ramazan bayramını Arapçadaki adı ‘îd el-fitr  Anlamı ise «Fitre bayramı»dır. Fitre bayram namazından önce verilmesi gereken ve İslam dinince gerekli ( farz) bir ibadettir. Ülkemizde bu bayramda çocuklara şeker hediye edilmesinin gelenek haline gelmiş olmasıdan dolayı Şeker Bayramı da denilmektedir.

Ramazan Bayramının Sabahı Bayram Namazı Kılınır?

Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ayı bitişiyle oruç da biter ve Ramazan bayramının ilk günü olan Şevval ayının birinci gününde oruç tutulmaz ve tutulması da caiz değildir. Ramazan bayramının bu ilk günün sabahında tüm camilerde bayram namazı kılınır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.